VIDEO Peste 220 kg peşte fără documente legale şi plase monofilament, confiscate de poliţiştii de frontieră tulceni

Polițiștii de frontieră au confiscat 220 kg pește. FOTO Poliția de Frontieră

Poliţiştii de frontieră tulceni au descoperit într-un atelaj hipo, condus de un cetățean român, 24 unelte de plasă tip monofilament, interzise la deținere, în care se aflau peste 220 kilograme peşte, pentru care bărbatul nu deţinea documente legale.

 

În data de 5 noiembrie, în jurul orei 16:00, acţionând în baza unei informaţii, un echipaj format din poliţişti de frontieră din cadrul S.T.P.F. Tulcea și inspectori ai Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării a oprit pentru control, pe raza localităţii Sălcioara, un atelaj hipo. Acesta era condus de cetățeanul român M.V., în vârstă de 39 ani, domiciliat pe raza judeţului Tulcea.

În urma verificării atelajului, au fost descoperite 24 unelte de plasă de tip monofilament, interzise la deținere, în care se aflau 227 kilograme de peşte, din speciile șalău, biban, babuşcă şi caras, în stare proaspătă, pentru care persoana în cauză nu a putut prezenta documente de provenienţă şi transport.
Întreaga cantitate de peşte a fost predată unei societăţi comerciale de profil, conform procedurile legale, iar plasele monofilament, în lungime de 1.800 metri, au fost ridicate în vederea confiscării.

În cauză, poliţiştii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „producerea, importul, deţinerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament” și „deţinerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peştelui, icrelor ori produselor din pește obținute din pescuit”.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*