VIDEO Peste 100 de polițiști tulceni vor asigura, zilnic, în acest sfârșit de săptămână, măsuri preventive în contextul Paștelui catolic

Ca de fiecare dată, Poliția Română, împreună cu Jandarmeria, vor fi la datorie și la acest sfârșit de săptămână, pentru ca Paștele catolic să fie sărbătorit în condiții de siguranță și pentru a ne asigura de faptul că prevederile legale pentru prevenirea răspândirii pandemiei de COVID-19 să fie respectate.

În acest sens, peste 100 de polițiști vor acționa, în medie, zilnic, în sistem integrat, împreună cu lucrători din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Tulcea și cu celelalte instituții ale statului cu atribuții în asigurarea ordinii și liniștii publice și respectarea măsurilor de sănătate publică.

Potrivit IPJ Tulcea, efectivele de poliție și jandarmi care participă la misiuni în această perioadă vor acționa, pe de o parte pentru prevenirea și descurajarea faptelor antisociale, iar pe de altă parte pentru combaterea acelor fapte care încalcă normele în vigoare.

„Ne dorim ca prin aceste măsuri să prevenim orice fel de incidente sau situații care pot pune în pericol viața și sănătatea oamenilor. Subliniem că intenția noastră este protejarea cetățenilor și nu sancționarea lor. Vă reamintim că, în noaptea de 3 spre 4 aprilie, va fi permisă circulația persoanelor, în intervalul orar 20.00 – 02.00, pentru participarea la slujbele religioase organizate cu ocazia Paștelui catolic. Recomandăm ca deplasarea către lăcașurile de cult să se realizeze cu evitarea aglomerărilor. De asemenea, accesul credincioșilor în lăcașul de cult și în spațiile unde se organizează slujbe și adunări religioase se va face astfel încât să fie asigurată o suprafață de minimum patru metri pătrați pentru fiecare persoană și o distanță de minimum doi metri între persoane. Celelalte măsuri de protecție sanitară dispuse pe timpul stării de alertă rămân valabile”, au precizat reprezentanții IPJ Tulcea.

Totodată, pentru creșterea gradului de siguranță al cetățenilor, jandarmii tulceni împreună cu Inspectoratul de Poliție Județean Tulcea vor executa misiuni de menținere și asigurare a ordinii publice pe întreg teritoriul județului Tulcea.

„Vom continua și acțiunile preventive și de informare a populației dar și cele de verificare a respectării măsurilor dispuse în actualul context pandemic. Având în vedere că duminică sărbătorim Paștele Catolic, o atenție deosebită o vom acorda siguranței cetățenilor în zona lăcașelor de cult, unde vom asigura măsurile de ordine publică. Facem un apel la toți care vor merge la biserică în aceste zile să dea dovadă de responsabilitate și să respecte normele de protecție sanitară. Jandarmii vor fi prezenți pentru protejarea persoanelor și pentru prevenirea oricăror incidente care ar putea afecta ordinea publică. Ne dorim ca toate aceste activități să se desfășoare în deplină siguranță, iar cetățenii să înțeleagă faptul că toate acțiunile noaste sunt preventive, prezența noastră având drept scop reducerea riscurilor de răspândire a coronavirusului”, au mai transmis sursele citate.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*