VIDEO Mină marină descoperită de polițiștii de frontieră pe plajă, în zona localității Sfântul Gheorghe

Mină marină descoperită de polițiștii de frontieră pe plajă, în zona localității Sfântul Gheorghe. FOTO: captura video

O mină marină a fost descoperită joi, 26 ianuarie, de polițiștii de frontieră, în timpul unei misiuni în zona localității Sfântul Gheorghe.

Potrivit Gărzii de Coastă, o echipă de scafandrii, polițiști de frontieră, în timpul unei misiuni specifice desfășurate în zona localității Sfântul Gheorghe, au observat un obiect plutitor suspect, aproape de o plajă din zona localității Sfântul Gheorghe.

„Aceștia au procedat la monitorizarea cu atenție a obiectului, ocazie cu care, în urma observării în detaliu, s-a constatat faptul ca este o mină marină, aflată în derivă ușoară, la țărm”, au precizat reprezentanții instituției.

Polițiștii de frontieră au instituit o zonă de siguranță și asigură securitatea perimetrală, fiind totodată informate autoritățile naționale cu atribuții in domeniu.

Conform procedurilor operaționale, șeful Statului Major al Forțelor Navale, viceamiral Mihai Panait, a ordonat ca intervenția să fie executată de către echipa EOD specializată în distrugerea dispozitivelor explozive, care se află în serviciul de luptă permanent la Divizionul 175 Nave Scafandri, împreună cu echipa EOD din serviciul de luptă permanent de la Regimentul 307 Infanterie Marină din Babadag.

Misiunea se află în curs de desfășurare, militarii EOD au început deplasarea, din garnizoanele Constanța și, respectiv, Babadag, în jurul orelor 13.15-13.30, spre locația indicată de polițiștii de frontieră.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*