VIDEO Goran Bregovic va susține un concert extraordinar la Festivalul Borșului Lipovenesc de Jurilovca

Festivalul Borșului de Pește de la Jurilovca. FOTO Adrian Boioglu

Sâmbătă, 2 septembrie 2023, invitatul special al deja celebrului Festival al Borșului Lipovenesc de Jurilovca este renumitul artist Goran Bregovic, una dintre cele mai cunoscute și iubite voci din Balcani, din Europa și, de ce nu, din lume.

Concertul lui Goran Bregovic în Jurilovca reprezintă o premieră pentru județul Tulcea, care nu a mai găzduit până acum o reprezentație a vreunui artist de asemenea nivel.

Goran Bregovic și al său Wedding and Funeral Band vor urca pe scena din Noul Port Turistic din Jurilovca la ora 21.00, iar concertul va dura 90 de minute.

„Goran Bregovic reprezintă perfect, prin muzica sa, amestecul de etnii și tradiții care definește atât de bine Balcanii și care e atât de prezent în Dobrogea. Nu cred că există un loc mai bun pentru un concert al acestui mare artist decât la Jurilovca, în inima celui mai amestecat și tolerant județ al României”, a declarat Eugen Ion, primarul comunei Jurilovca și inițiatorul Festivalului Borșului Lipovenesc de Jurilovca.

„Am crescut pe muzica lui, am dansat la petreceri, i-am învățat melodiile, iar pe 2 septembrie le vom cânta cu toții, în portul din Jurilovca, alături de însuși Goran Bregovic! Așa arată un vis devenit realitate” a mai spus Eugen Ion.

Pornit în 2008 ca o serbare tradițională, Festivalul Borșului Lipovenesc de Jurilovca a devenit, după 15 ani, cel mai mare festival în aer liber din Dobrogea de Nord. La ediția de anul trecut au fost prezenți la eveniment aproape 100.000 de oameni în două zile de eveniment.

Concertul Goran Bregovic Wedding and Funeral Band face parte din turneul internațional „Tri Pisma Iz Sarajeva” (Trei scrisori din Sarajevo), întrerupt de pandemie în 2020 și reluat în forță anul trecut. „Trei scrisori din Sarajevo” este un spectacol despre destrămarea unei țări multi-etnice și reunește atât compoziții noi, precum și unele dintre cele mai cunoscute piese ale lui Goran Bregovic, de la Ederlezi la Kalasnikov.

Componența Goran Bregovic Wedding and Funeral Band este: Goran Bregovic, Muharem Redzepi, Bokan Stankovic, Dragic Velickovic, Stojan Dimov, Aleksandar Rajkovic, Milos Mihajlovic și celebrele voci bulgărești Ludmila Radkova-Traykova și Daniela Radkova-Aleksandrova.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*