VIDEO Festivalul Internațional de Folclor “Peștișorul de Aur” își alege câștigătorii pe 11 august la Tulcea

Horia Teodorescu, Președintele Consiliului Județean Tulcea la deschiderea Festivalului. FOTO CJ Tulcea
Horia Teodorescu, Președintele Consiliului Județean Tulcea la deschiderea Festivalului. FOTO CJ Tulcea

Turiștii aflaţi în Tulcea şi Delta Dunării în această perioadă, pot lua parte la Festivalul Concurs Internaţional de Folclor  „Peştişorul de Aur” , organizat în perioada 8-11 august 2017. Festivalul este o sărbătoare a cântecului şi a dansului fără frontiere, şi este organizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Tulcea şi a Consiliului Judeţean Tulcea.

“Bine ați venit la Tulcea, la cea de a XXV-a ediție a “Peștișorului de Aur”! Un sfert de secol de existență nu e puțin! Ținând cont de faptul că sunt prezente 9 țări, 11 județe ale României și peste 1400 de participanți, aceste cifre dau amploare acestei manifestări. Vreau să-l felicit pe cel care, până la urmă, gestionează 1400 de oameni și se ocupă de bunul mers al acestui festival, maestrul Ștefan Coman, pe care vă rog să îl aplaudați , pentru că merită cu prisosință ! Fără Ștefan Coman, nu știu dacă cei 25 de ani ar fi trecut fără sincope. Vreau să urez succes tuturor, să îi salut pe distinșii membri ai juriului , prietenii Tulcei, care de fiecare dată sunt lângă noi și, așa cum s-a spus deja aici, cei mai buni să câștige !” a spus președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu, la deschiderea oficială a celei de-a XXV-a ediții a Festivalului Internațional de Folclor Peștișorul de Aur.

Festivalul este finanțat de Consiliul Județean Tulcea , împreună cu Inspectoratul Școlar Județean Tulcea și Consiliul Local al municipiului Tulcea prin Ansamblul Profesionist “Baladele Deltei”.

La ediția 2017 a Festivalului sunt prezente 10 ansambluri, grupuri și formații artistice din 9 țări: Bulgaria, Cipru, Columbia, Georgia, Kosovo-Serbia, Macedonia, Polonia, Senegal, Ucraina;
11 ansambluri și grupuri artistice din România, câte unul din județele Argeș, Bihor, Bistrița-Năsăud, Covasna, Dolj, Hunedoara, Iași, Mureș, Olt ,Suceava și Vaslui; 5 ansambluri din județul Tulcea, câte unul din localitățile: Tulcea, Casimcea, Jijila, Luncavița și Niculițel

În următoarele zile, programul manifestării este următorul:

Joi, 10 august
Ora 19.00, Piaţa Vest – spectacol Folcloric, Piaţa Neptun – spectacol Folcloric
Ora 19.30, Piaţa Civică – spectacol-Concurs

Vineri, 11 august
Ora 19.30, Piaţa Civică: Festivitatea de premiere şi Spectacolul de gală

Iată un scurt clip de prezentare a ediției trecute a Festivalului-Concurs

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*