VIDEO Expoziție de tehnică și armament de Infanterie Marină pe faleza din Tulcea cu ocazia împlinirii a 79 ani de la înființarea primului batalion de la Babadag

De ziua lor, infantieriștii marini au avut vizitatori de toate vârstele. FOTO IJJ Tulcea

Infanteria marină este unica forţă specializată, dotată şi instruită capabilă să execute supravegherea și securitatea raioanelor de coastă (litoral), lagunară şi de deltă, precum și neutralizarea forţelor amfibii și aeromobile/aeropurtate ale inamicului în zona de responsabilitate. Cei 79 de ani de la înfiinţarea primului batalion de infanterie marină, ai Regimentul 307 Infanterie Marină Babadag, au fost sărbătoriți cu public, pe faleza orașului Tulcea.

De la primele ore ale dimineții de 30 martie s-a organizat o expoziție statică de echipamente, tehnică și armament (armament 120 mm, aruncător 82 mm, AG – 9, armament ușor de infanterie) pe faleza din municipiul Tulcea. Au fost prezentate materiale specifice desfășurării acțiunilor militare (costume pentru scafandri – vestă, combinezon, butelii, echipament și un sistem de parașutare), echipamente individuale de protecție și camuflare și se va organiza un atelier de supraviețuire/camuflare/mascare.

De asemenea, s-a desfășurat și un exercițiu tactic, de simulare a unui atac combinat asupra unui grup de infanteriști marini, pe apă, în aer și pe uscat, în dreptul pontonului de pe faleza orașului Tulcea.

La eveniment au fost prezenți și prefectul județului Tulcea, Lucian Furdui, dar și primarul Constantin Hogea și viceprimarul Andaluzia Luca.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*