VIDEO Doi braconieri au fost prinși de către polițiștii tulceni cu puiet de sturion în plasele ilegale

În plasele braconierilor au fost găsiți pui de sturion. FOTO Captură video

Polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au desfășurat o acțiune privind identificarea și tragerea la răspundere penală a persoanelor bănuite de comiterea de infracțiuni care aduc atingere fondului cinegetic, pe Canalul Sfântu Gheorghe

La data de 19 martie, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au desfășurat o acțiune în scopul protejării faunei și conservării biodiversității naturale, pentru prevenirea faptelor care aduc atingere fondului cinegetic.

Astfel, pe raza Revervației Biosferei Delta Dunării, polițiștii tulceni au despistat 2 bărbați, în vârstă de 50, respectiv 56 de ani, ambii din localitatea Mila 23, județul Tulcea, în timp ce efectuau activități de pescuit, fără respectarea prevederilor legale.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că bărbații în cauză dețineau un număr de 8 exemplare din specia sturion, subdimensionat, care a fost eliberat în mediul natural.

În cauză, s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”pescuitul, deținerea, transportul, comercializarea sturionilor capturați pe teritoriul României din habitatele piscicole naturale, precum și a produselor și subproduselor obținute din aceștia, fără respectarea prevederilor legale în vigoare, cu excepția celor proveniți din acvacultură, pentru care se face dovada originii prin documente și marcaje justificative legale” prevăzută de Ordonanța de Urgență a Guvernului 23/2008 privind pescuitul și acvacultura, iar cele două setci de pescuit, în lungime totală de 60 de metri, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul specialiștilor din cadrul Administrației Rezervației Biosfera Delta Dunării.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*