VIDEO Continuă investițiile în județul Tulcea. După ce au început lucrările la podul peste Dunăre, urmează modernizarea aeroportului Tulcea, suma alocată fiind de peste 70 de milioane de lei

Intersectie Constanta - Tulcea E87 rezervatie. FOTO Catalin Schipor

În județul Tulcea, lucrurile încep să se miște într-un ritm alert și spre mai bine. După ce a fost semnat contractul pentru podul de peste Dunăre, Tulcea – Brăila, autoritățile locale au mai primit o veste bună. A fost semnat contractul de finanțare pentru Aeroportul „Delta Dunării“, un contract de peste 70 de milioane de lei. Astfel, prin aceste investiții și a altora ce vor mai urma, județul Tulcea va fi mult mai accesibil investitorilor și turiștilor.

Ministerul Transporturilor a emis autorizația pentru începerea lucrărilor de construcție pentru podul suspendat peste Dunăre, Tulcea-Brăila, iar în cursul zilei de 21 decembrie, au ajuns deja primele utilaje în zonă pentru lucrările la drumurile tehnologice și la fundația pilonului de pe malul tulcean.

De asemenea, un alt contract important a fost semnat de către Ministerul Transporturilor și Regia Autonomă Aeroportul „Delta Dunării“, Tulcea. Este vorba de un contract de finanțare semnat pe 20 decembrie pentru proiectul intitulat „Creșterea siguranței și securității pasagerilor pe Aeroportul Delta Dunării Tulcea – asigurarea securității pasagerilor pe Aeroportul Delta Dunării Tulcea“.

Perioada de implementare a proiectului este de 74 de luni, la care se adaugă, dacă este cazul, și perioada de desfășurare a activităților proiectului înainte de semnarea Contractului de Finanțare, conform regulilor de eligibilitate a cheltuielilor.

Valoarea totală a contractului este de 70.457.814 lei și 42 de bani, din care, 98%, adică 58.227.288 lei și 96 bani sunt bani nerambursabili.

Acest proiect pentru Aeroportul „Delta Dunării“ prevede dotări de siguranță:

  1. Remiza PSI – inclusiv post control acces – suprafața 1.257 mp
  2. Drum perimetral în incinta aeroportului – suprafața de 27.560 mp
  3. Sistem de supraveghere cu televiziune în circuit închis (TVCI)pentru gardul perimetral – 1 buc
  4. Amenajarea benzii pistei și a ariei de siguranță (RESA)
  5. Controlul individual al lămpilor la END pentru pistele 16 și 34
  6. Autovehicule (mijloace aeroportuare) pentru asigurarea securității pasagerilor și bagajelor
    • Generator mobil dotat cu proiectoare, cabluri și alte echipamente specifice pentru poziția izolată de parcare în vederea alimentării cu energie electrică a echipamentului mobil RX pentru controlul de securitate al bagajelor la poziția izolată de parcare, tractat de autoutilitară
    • Autospecială de stins incendii dotată cu lance de străpungere și kit de descarcerare 6×6, 12.000 l.
    • Autoutilitară de stins incendii, 6×6, 10.000 l.
    • Autoutilitară
    • Echipament multifuncțional adaptat pentru lucru pe timp de vară și iarnă, dotat cu braț și platformă de lucru la înălțime și cu cositoare pentru întreținerea spațiului de siguranță.
    • Echipament pentru întreținerea suprafețelor de mișcare (dispozitiv de spălare sub presiune, mătură rotativă și echipament magnetic pentru colectarea FOD-urilor)
  7. Echipamente și sisteme de control securitate pentru asigurarea securității pasagerilor și bagajelor:
    • Poartă detecție metale WTMD, ultimul standard – 3 bucăți
    • Echipamente de detectare a urmelor de explozibili ETD, standard ECAC- 1 bucată
    • Echipament de scanare pentru detecția explozibililor lichizi LEDS, tip A+B, ultimul standard – 1 bucată
    • Detectoare portabile de metale HHMD – 4 bucăți
    • Echipament RX dual view, dimensiuni medii, cu TIP instalat – 2 bucăți
    • Echipament mobil RX pentru controlul de securitate al bagajelor la poziția izolată parcare, montat pe platformă tractabilă – 1 bucată
    • Echipament cu RX dualview, dimenisiuni mari, cu TIP instalat – 3 bucăți

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*