VIDEO Continuă acțiunea de evacuare a pontoanelor în zonele de capăt ale falezei din Tulcea

De la 1 iulie poate începe reabilitarea falezei și a portului Tulcea. FOTO CJ Tulcea
De la 1 iulie poate începe reabilitarea falezei și a portului Tulcea. FOTO CJ Tulcea

În aceste zile continuă acțiunea de evacuare a pontoanelor în zonele de capăt ale falezei, după ce societățile private și instituțiile ce dețin ambarcațiuni pe faleză au fost notificate în acest sens. În aceste condiții, începând cu 1 iulie, vor putea demara lucrările de reabilitare a falezei și a portului Tulcea.

„Așa cum am spus, evacuăm pontoanele pentru că începem lucrările de reabilitare la faleză și port. Am reușit preluarea ei în 2017 de la APDM Galați pentru a o include pe fonduri europene și pentru a ajunge, iată, la momentul acesta. Sănătoși să fim, că avem de muncă!“, a declarat președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu.

Contractul de execuție a lucrărilor a fost semnat cu Asocierea Max Boegl România – Complex Delta – Max Bögl Stiftung & Co. KG – Tulcea.

Obiectivele specifice ale proiectului se referă la reducerea timpului necesar pentru manevrele de acostare a navelor de mărfuri și pasageri în Portul Tulcea; creșterea gradului de siguranță în transportul fluvial de mărfuri și pasageri; modernizarea cheului pe o lungime de 1.510 m; modernizarea drumului de acces cu lungimea de 100 m și crearea de infrastructură portuară nouă cu o suprafață totală de 36.016,70 mp

Valoarea totală a proiectului este de 190.162.236,67 lei, proiectul fiind cofinanțat din Fondul de Coeziune prin Programul Operațional Infrastructura Mare 2014-2020. Durata totală de realizare a investiției este de 42 de luni.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*