VIDEO Braconierii din Delta Dunării, fugăriți de polițiști. Scule și pește în valoare de peste 21.000 lei au fost confiscate în urma acțiunilor de control

În barcă se afla pește pescuit fără autorizație. FOTO Arhivă / Poliția de Frontieră Constanța

Polițiștii Serviciului de Poliție Delta Dunării au desfășurat o acțiune pentru prevenirea și combaterea pescuitului ilegal și a comerțului ilicit cu pește și produse din pește, în perioada 17 – 21 iulie, pe teritoriul Rezervației Biosferei Delta Dunării.

În cadrul acțiunii, polițiștii Serviciului de Poliție Delta Dunării au efectuat 9 controale, în urma cărora au constatat 6 infracțiuni prevăzute de Ordonanța de Urgență a Guvernului 23/2008 privind pescuitul și acvacultura.

De asemenea, polițiștii au aplicat 16 sancțiuni contravenționale prevăzute de Legea 82/1993 privind constituirea Rezervației Biosferei Delta Dunării, în valoare de 1.800 de lei. Totodată, polițiștii Serviciului de Poliție ”Delta Dunării” au ridicat în vederea confiscării peste 70 de unelte de pescuit și 202 kilograme de pește, toate în valoare de aproximativ 21.409 de lei .

Acțiunea a beneficiat de sprijinul specialiștilor din cadrul Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării și Autorității Navale Române.

Iată și câteva exemple din acțiunea oamenilor legii.

La data de 19 iulie, pe Canalul 5, polițiștii Serviciului de Poliție Delta Dunării au depistat un bărbat, în vârstă de 62 de ani, din municipiul Constanța, în timp ce pescuia,, în mod ilegal, pește de diferite specii.

Ambarcațiunea, motorul, uneltele de pescuit (2 setci de tip monofilament și 5 setci multifilare) și întreaga cantitate de pește ( 15 kilograme de pește) au fost ridicate în vederea confiscării.
Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii prevăzute de art. 64, lit. k) și l) din Ordonanța de Urgență a Guvernului 23/2008 privind pescuitul și acvacultura.

La data de 20 iulie a.c., pe raza lacului Puiuleț, polițiștii Serviciului de Poliție Delta Dunării au depistat un bărbat, în vârstă de 31 de ani, din localitatea Caraorman, județul Tulcea, în timp ce pescuia, în mod ilegal, pește de diferite specii.

Ambarcațiunea, motorul, uneltele de pescuit ( 5 setci din fir textil) și întreaga cantitate de pește ( 28 de kilograme de pește) au fost ridicate în vederea confiscării.
Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii prevăzute de art. 64, lit. a) și e) din Ordonanța de Urgență a Guvernului 23/2008 privind pescuitul și acvacultura.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*