VIDEO Braconieri prinși în flagrant în urma unei acțiuni a Poliției Deltei

Braconierii au fost interceptați de către polițiști. FOTO Captură video

Polițiștii Serviciului de Poliție Delta Dunării au desfășurat o acțiune pentru prevenirea și combaterea pescuitului ilegal și a comerțului ilicit cu pește și produse din pește, în perioada 1 – 6 august, pe teritoriul Rezervației Biosferei Delta Dunării .

În cadrul acțiunii, polițiștii Serviciului de Poliție Delta Dunării au efectuat 9 controale, în urma cărora au constatat 3 infracțiuni prevăzute de Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 23/2008 privind pescuitul și acvacultura și o infracțiune prevăzută de Legea nr. 191/2003 privind infracțiunile la regimul transportului naval.

De asemenea, polițiștii au aplicat 6 sancțiuni contravenționale prevăzute de Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 23/2008 privind pescuitul și acvacultura și 4 sancțiuni contravenționale prevăzute de Legea nr. 82/1993 privind constituirea Rezervației Biosferei Delta Dunării, în valoare de 7.200 de lei. Totodată, polițiștii Serviciului de Poliție ”Delta Dunării” au ridicat în vederea confiscării peste 49 de unelte de pescuit și peste 320 kilograme de pește, toate în valoare de aproximativ 23.300 de lei .

Acțiunea a beneficiat de sprijinul specialiștilor din cadrul Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării și Autorității Navale Române.

În cadrul acțiunii, în meleaua Sfântu Gheorghe, polițiștii Serviciului de Poliție Delta Dunării au depistat un bărbat, de 51 de ani, din localitatea Sfântu Gheorghe județul Tulcea, în timp ce pescuia, în mod ilegal, pește de diferite specii.
Ambarcațiunea, motorul, uneltele de pescuit (3 setci de tip ave) și întreaga cantitate de pește (103 kilograme de pește) au fost ridicate în vederea confiscării.

Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii prevăzute de art. 64, lit. a) și e) din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 23/2008 privind pescuitul și acvacultura.

De asemenea, pe raza lacului Razem, polițiștii Serviciului de Poliție Delta Dunării au depistat doi bărbați, ambii din comuna Murighiol, județul Tulcea, în timp ce pescuia, în mod ilegal, pește de diferite specii.

Ambarcațiunea, motorul, uneltele de pescuit (12 setci tip plase monofilament) și întreaga cantitate de pește (143 de kilograme de pește) au fost ridicate în vederea confiscării.

Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii prevăzute de art. 64, lit. k) din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 23/2008 privind pescuitul și acvacultura.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*