VIDEO Bărbat surprins în timp ce pescuia sturioni pe Marea Neagră dintr-o ambarcațiune

Sturioni pescuiți de braconierii din Delta Dunării. FOTO ARBDD
Sturioni pescuiți pe Dunare. FOTO Arhiva TLNews

Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă împreună cu lucrători din cadrul A.R.B.D.D. au desfășurat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii braconajului piscicol în Delta Dunării, ocazie cu care au prins în flagrant un bărbat în timp ce pescuia ilegal sturioni pe Marea Neagră, dintr-o ambarcațiune, cu ajutorul unor plase.

Potrivit Gărzii de Coastă, în data de 11.05.2024, polițiștii de frontieră din Grupului de Nave Sulina, împreună cu polițiști de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Tulcea și lucrători din cadrul A.R.B.D.D. au desfășurat o acțiune de prevenire și combatere a braconajului piscicol pe Marea Neagră.

Cu această ocazie au interceptat o ambarcațiune cu o persoană la bord, care se deplasa în viteză spre gura de vărsare a brațului Sf. Gheorghe. La vederea echipajelor poliției de frontieră, persoana în cauză a aruncat din barcă, în mare, 4 exemplare de sturion și un exemplar de calcan.

În urma verificărilor s-a stabilit că exemplarele de pește erau legate cu o funie, având atașată o ancoră care permitea scufundarea rapidă a peștelui și o plută cu ajutorul căreia persoana în cauză ar fi putut ulterior identifica și extrage peștele din apă.

Exemplarele de pește au fost recuperate și eliberate în mediul natural, iar 94 de metri plase descoperite ulterior, precum și ambarcațiunea cu motorul aferent, au fost ridicate în vederea confiscării și introduse în camera de corpuri delicte a Gărzii de Coastă.

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii unor infracțiuni la regimul braconajului piscicol, sub coordonarea Parchetului de pe Lângă Judecătoria Tulcea.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*