VIDEO Acțiune de amploare a poliției în Delta Dunării și pe Marea Neagră

Politistii au prins in flagrant mai multe ambarcatiuni care pescuiau ilegal

Aproape 17 tone de rapane, peste 200 de kilograme de pește și setci în lungime totală de peste un kilometru au fost indisponibilizate de polițiștii Serviciului de Poliție ,,Delta Dunării”, în urma unei acțiuni desfășurată în două zile.

În perioada 13 – 15 septembrie a.c., polițiștii Serviciului de Poliție ,,Delta Dunării”au acționat în Delta Dunării și pe Marea Neagră pentru protejarea fondului piscicol și prevenirea braconajului.

În urma acțiunilor desfășurate, echipele de control au constatat 4 infracțiuni prevăzute de O.U.G. 23/2008 privind pescuitul și acvacultura. Au fost întocmite dosare de cercetare penală în care sunt  cercetate 12 persoane. De asemenea au fost aplicate și un număr de 6 sancțiuni contravenționale.

În aceiași speță, oamenii legii au indisponibilizat și confiscat 16.850 kg de rapane, 202,6 kg de pește, 3 beam-trawl (unealtă de pescuit marin), o setcă din plasă tip monofilament în lungime de 40 m, 26 de setci din plasă de fir textil în lungime de1040 m, 3 vintire de baltă și 3 nave de pescuit comercial maritim.

La acțiune au participat reprezentanți ai Asociației Rezervației Biosferei Delta Dunării.

Într-unul dintre cazuri, la data de 14 septembrie, polițiștii Serviciului de Poliție ,,Delta Dunării”au depistat patru persoane, din Constanța, în timp ce se aflau la bordul unei nave de pescuit comercial și desfășurau activitate de pescuit comercial pe teritoriul Rezervației Biosferei Delta Dunării, fără a fi autorizați în acest sens.

În momentul constatării, la bordul navei de pescuit comercial a fost descoperită cantitatea de 4.750 kg. de rapane ce au fost ridicate în vederea confiscării și predate spre valorificare.

Nava și unealta de pescuit au fost indisponibilizate, asupra acestora urmând a se dispune măsuri legale, iar în cauză a fost întocmit dosar penal.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*