VIDEO 100 de hectare afectate de un incendiu noaptea trecută în comuna Niculițel

Incendiu de vegetație. FOTO ISU Tulcea

Seara trecută, pompierii Detașamentului Tulcea au intervenit cu două autospeciale de stingere pentru localizarea și stingerea unui incendiu produs în apropiere de comuna Niculițel din județul Tulcea.

Apelul la numărul unic de urgență 112 a fost înregistrat în jurul orei 18:00 și anunța un incendiu de proporții care se manifesta pe dealurile din zona localității Niculițel cu flacără la vegetația uscată.

Echipajele de pompieri ajunse la fața locului în timp operativ, au reușit în scurt timp să localizeze incendiul și să-l țină în limitele găsite, iar în jurul orei 23:30, toate focarele au fost lichidate, misiunea fiind încheiată după mai bine de 5 ore.

În urma incendiului au fost afectate aproximativ 100 de ha de vegetație uscată și miriște, iar riscul ca flăcările să ajungă la lizieră și arbori a fost limitat.

Cauza probabilă de producere a incendiul a fost focul deschis în spații deschise.

Pompierii fac încă o dată un apel către populație de a nu da foc vegetației uscate și a miriștilor de pe terenurile ori din gospodării. Riscul ca incendiul să scape de sub control este unul ridicat, iar urmările pot fi unele devastatoare!

De asemenea această activitate este una stric interzisă și se pedepsește cu amendă a cărei sumă nu este una de neglijat.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*