Vicepreședintele CJ Tulcea, Daniel Geambazu, demisionează din funcție „din motive personale”

Daniel Nicu Geambazu. FOTO CJ Tulcea

Proaspăt alesul vicepreședinte al Consiliului Județean Tulcea, liberalul Daniel Nicu Geambazu, a anunțat că își dă demisia din funcție din motive personale.

Daniel Geambazu a precizat marți, 9 martie, pe pagina sa de Facebook, că decizia de a demisiona din funcția de vicepreședinte al CJ Tulcea a fost luată în urma imposibilității de a ieși din cadrul unui PFA pe care îl deține, situație ce-l pune în incompatibilitate.

„După 2 săptămâni petrecute ca vicepreședinte de CJ mă văd nevoit a-mi anunța demisia din motive personale. Gestul de a demisiona din funcția de vicepreședinte al CJ este unul profund corect și vine să răspundă prevederilor legale în materia incompatibilităților. În momentul acceptării candidaturii am apreciat că ieșirea mea din acționariatul societăților comerciale era perfect realizabilă și  am început demersurile. Dificultatea a apărut când am vrut să-mi lămuresc situația juridică cu PFA-ul pe care-l dețin și pe care am un contract cu fonduri europene aflat în perioada de monitorizare. Astfel, singurele variante erau de <<radiere>> sau <<suspendare>> a PFA-ului, dar ambele situații ar fi avut repercusiuni asupra situației juridice a contractului. Dispozițiile art. 87, lit. g din Legea 161/2003 prevăd că vicepreședintele nu poate fi <<comerciant persoană fizică>>, or imposibilitatea ieșiri dintr-un PFA, așa cum se poate în cazul societăților comerciale, m-a determinat să recurg la gestul demisiei.

Consider că actuala legislație îngrădește dreptul unui ales local de a-și duce la îndeplinire mandatul primit si ar trebui modificată. Nu este corect ca având un PFA trebuie să renunți la mandatul de vicepreședinte, iar ca președinte de CJ să poți fi acționar în <<n>> societăți comerciale. Le mulțumesc colegilor liberali pentru încrederea de a mă fi desemnat vicepreședinte, și tocmai această încredere este un argument în plus că trebuie respectată legislația”, a postat Daniel Geambazu pe pagina sa de socializare.

Daniel Nicu Geambazu (PNL), alături de Victor Tarhon (PMP), a fost ales vicepreședinte al Consiliului Județean Tulcea în cadrul ședinței ordinare a Legislativului județean din 23 februarie 2021.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*