Vești pentru pescari de la ARBDD. Pescuitul cu unelte de tip setcă, interzis din 14 octombrie deoarece cota Dunării este sub 50 de centimetri

Delta Dunării. FOTO AMDTDD

Pescuitul cu unelte de tip setcă va fi interzis în Delta Dunării din 14 octombrie.

Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării (ARBDD) informează că având în vedere datele din Buletinul hidrometeorologic al Județului Tulcea transmis de către SGA Tulcea, cotele Dunării la Tulcea au coborât sub 50 cm și tendința este în scădere, prin urmare intră în vigoare prevederile articolului 10 punctul 4 din Ordinul nr. 10/235  privind stabilirea perioadelor și zonelor de prohibiție a pescuitului, precum și a zonelor de protecție a resurselor acvatice vii în anul 2023, respectiv „Se interzice folosirea năvoadelor pe teritoriul Rezervației Biosferei Delta Dunării, complexul Razim-Sinoie și în celelalte lacuri litorale, în perioada 1 aprilie-30 septembrie inclusiv și când cota Dunării la Tulcea este sub 100 cm și a setcilor când cota fluviului Dunărea, în dreptul localității Tulcea, este sub 50 cm”.

Începând cu data de 14 octombrie 2023, ora 0.00, se aplică prevederile articolului ante-menționat astfel încât toți pescarii trebuie să extragă, în termenul prevăzut, uneltele de pescuit ce urmează a fi interzise.

Utilizarea uneltelor de pescuit de tip setcă va fi reluată imediat ce cotele apelor Dunării la Tulcea se vor ridica peste nivelul de 50 cm. ARBDD va comunica informații privind evoluția cotelor Dunării.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*