Vernisaj: „Tezaur – Episcopia Tulcii“, la Muzeul de Istorie și Arheologie din Tulcea

Vernisaj: „Tezaur – Episcopia Tulcii“, la Muzeul de Istorie și Arheologie din Tulcea. FOTO: CJ Tulcea

Vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, Mihai Huleni și administratorul județului Tulcea, Dumitru Mergeani, au participat joi, 22 septembrie, la vernisajul expoziției „Tezaur – Episcopia Tulcii“, ce poate fi admirată la Muzeul de Istorie și Arheologie din municipiul Tulcea.

„Ne bucurăm că această expoziție este acum aici acasă, pentru că aici este locul ei, la Tulcea. Transmit felicitări Preasfinției Sale pentru tot ce a făcut ca această expoziție să devină realitate, dar și tuturor celor care au avut un aport în realizarea acestei expoziții. Astăzi avem în fața noastră 64 de obiecte, dar sunt convins că este doar începutul unei expoziții care se va multiplica, se va mări și va deveni din ce în ce mai interesantă pentru public“, a transmis vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, Mihai Huleni.

Expoziția obiectelor de cult de argint de mare valoare culturală și istorică aduce, la Tulcea, un remarcabil fond de obiecte bisericești reprezentative pentru trei secole, dar și pentru aria culturală și confesională a Dobrogei de Nord.

„Vreau să vă mulțumesc, Preasfinția Voastră, pentru rolul educativ pe care vi l-ați asumat dumneavoastră personal, dar și prin intermediul Episcopiei Tulcii. Țin să vă reamintesc faptul că timp de sute de ani, biserica a avut un rol esențial în ceea ce privește sistemul de educație, ei, reprezentanții bisericii, au fost cei care i-au învățat pe oameni să scrie, să citească, să se comporte în societate“, a transmis administratorul public al județului Tulcea, Dumitru Mergeani.

În total, 64 de obiecte de mare valoare culturală și istorică sunt prezentate în cadrul expoziției ce poate fi admirată la Muzeul de Istorie. În urmă cu șase ani, în cursul anului 2016, printr-un parteneriat între Episcopia Tulcii și Muzeul Național Brukenthal, obiectele din expoziție au fost curățate la renumitul Laborator de restaurare din cadrul muzeului sibian.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*