Vernisaj, Lansare de carte și Conferință la Casa Avramide

Casa Avramide din municipiul Tulcea. FOTO Cătălin Schipor

Marți, 18 decembrie, de la ora 17.00, la Casa Avramide din municipiul Tulcea, au loc trei evenimente culturale care se înscriu în cadrul proiectului „Dobrogea în contextul Marii Uniri de la 1918“, proiect finanțat de Ministerul Culturii și Identității Naționale.

Vernisajul expoziției „Centenarul Marii Uniri 1918“

Expoziția prezintă 58 de documente fotografice semnificative ale anului Marii Uniri și este însoțită de un material video.

Mihai Nicolae – Director General Asociația „Ștefadina“ București va face o prezentare a expoziției.

Lansare de carte: Volumul „România în anul Marii Uniri. 1918“, scos la Editura Muzeului Național al Literaturii Române, coordonatori fiind Prof. Univ. Dr. Gheorghe Zbîrnă și Prof. Univ. Dr. Ioan Opriș.

Cei doi coordonatori vor face o prezentare a volumului.

Conferința „Dobrogea sub ocupația puterilor centrale (1916 – 1918)“

Conferința va fi susținută de Prof. Univ. Dr. Valentin Ciorbea de la Universitatea „Ovidius“ din Constanța.

Organizatori sunt Consiliul Județean Tulcea, Institutul de Cercetări Eco – Muzeale „Gavrilă Simion“ din Tulcea și Asociația „Ștefadina“ din București.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*