Vânzătorii de petarde și artificii ilegale din județul Tulcea s-au ales cu dosare penale

Petardele au fost confiscate de către polițiști. FOTO IPJ Tulcea

Inspectoratul de Poliție Județean Tulcea continuă activitățile prevăzute în cadrul acțiunii naționale „Foc de artificii“ pentru verificarea legalității operațiunilor cu articole pirotehnice desfășurate de persoane fizice și juridice.

În data de 30 decembrie, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au identificat pe raza localității Jijila, județul Tulcea, doi bărbați cu vârstele de 28 și 64 de ani, ambii din localitate, care dețineau fără drept și ofereau spre vânzare 338 de articole pirotehnice tip petarde.

De asemenea, polițiștii Biroului de Ordine Publică din cadrul Poliției Municipiului Tulcea au identificat pe raza municipiului Tulcea, un bărbat în vârstă de 40 de ani, din Tulcea, care deținea fără drept și oferea spre vânzare, 1380 articole pirotehnice din categoria F1 și F2 (petarde și artificii).

Polițiștii au dispus ridicarea în vederea confiscării a întregii cantități de articole pirotehnice descoperită.

În continuare, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „orice operațiuni cu articole pirotehnice, efectuate fără drept“, faptă prevăzută și pedepsită de art. 37 din Legea 126/1995, iar articolele pirotehnice au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*