USR PLUS o propune pe Atena-Adriana Groza în funcția de guvernator al Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării

Delta Dunării

USR PLUS a anunțat că, în urma unui proces de selecție minuțios, a ales-o pe Atena-Adriana Groza ca propunere în funcția de guvernator al Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării (ARBDD).

Atena-Adriana Groza are o experiență de peste 20 de ani în conservarea biodiversității, dezvoltarea durabilă și managementul ariilor naturale protejate, atât la nivel național, cât și la nivel european și internațional, dar și în implementarea proiectelor finanțate din fonduri europene sau naționale. În ea ocupă prezent secretar general și expert-cheie în conservarea biodiversității în cadrul Asociației Pentru Dezvoltare Durabilă Dakia, București, care asigură administrarea ariilor naturale protejate din Podișul Nord Dobrogean.

„Am dorit încă de la început să avem un proces de selecție transparent, care să pornească de la nevoile instituției, dar și de la așteptările celor a căror viață sau activitate depinde de deltă. În urma unui proces care a implicat actorii socio-economici și instituționali locali din deltă, dar și cu sprijinul companiei de recrutare, avem azi o propunere pentru poziția de guvernator. Îi mulțumesc lui George Leca pentru moderarea acestui proces, precum și partenerilor de la Stein pentru sprijinul profesionist în procesul de selecție“, a declarat copreședintele USR PLUS Dacian Cioloș.

Atena-Adriana Groza și-a început cariera profesională în 1998, în Ministerul Mediului, unde doar după câteva luni de la angajare a reușit să facă din România primul stat candidat la aderarea la Uniunea Europeană, participant la Programul LIFE al Comisiei Europene. Ulterior, a devenit responsabilă cu adoptarea acquis-ului comunitar în domeniile protecția naturii și organisme modificate genetic. Are 51 de ani și este din București. Deține un master în Biologie, obținut la Universitatea din București și a absolvit Facultatea de Biologie din Capitală.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Tulcea NEWS, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

1 Comment

  1. Presupun ca este pregatita in domeniu , stie ce inseamna piscicultura , stuficultura , intretinerea digurilor , decolmatarea canalelor , nevoile oamenilor , braconajul , mafia pestelui din Delta etc . Daca este asa si este un om incoruptibil , eu unul , voi fi bucuros de numirea ei !

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*