Unul dintre conducătorii ambarcațiunilor ce s-au ciocnit la Murighiol se afla în stare de ebrietate

Mai multe persoane au fost rănite într-un accident naval la Murighiol.

Două ambarcațiuni în care se aflau, în total, 13 persoane, s-au ciocnit, marți seară, în timp ce se deplasau pe Dunărea Nouă, în zona localității Murighiol, trei persoane suferind multiple traumatisme. Două dintre acestea au fost transportate la UPU Tulcea, iar cealaltă a fost preluată de elicopterul SMURD și transportată la UPU Constanța.

Potrivit polițiștilor tulceni, din primele verificări a rezultat faptul că o ambarcațiune în care se aflau patru persoane, în timp ce naviga pe Dunăre din amonte, braț Sfântu Gheorghe, cu intenția de a pătrunde pe Dunărea Veche, pe fondul unor neînțelegeri în deplasare a intrat în coliziune cu o altă ambarcațiune, în care se aflau nouă persoane, care se deplasa din sens opus. În urma impactului, trei persoane din cea de-a doua ambarcațiune au fost rănite și au necesitat îngrijiri medicale.

„Ambii conducători au fost testați cu aparatul alcooltest, pentru conducătorul primei ambarcațiuni rezultând o valoare de 0,34 mg/l alcool pur în aerul expirat”, au precizat reprezentanții IPJ Tulcea.

Poliţiştii Biroului Județean Transporturi Tulcea continua cercetările pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor și împrejurărilor producerii evenimentului.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*