Unirea de la 24 Ianuarie, marcată la Seminarul Teologic din Tulcea

La Seminarul Teologic Tulcea a fost marcată Unirea de la 24 Ianuarie. FOTO Episcopia Tulcii

Seminarul Teologic ,,Sf. Ioan Casian” din Tulcea a marcat miercuri, ziua de 24 Ianuarie 1859, 160 de ani de la Unirea Principatelor Române, printr-o activitate cultural – educativă organizată în incinta liceului de către cadrele didactice împreună cu elevii.

Manifestarea a debutat la ora 12,00, prin prezentarea comunicării 160 de ani de la Unirea Principatelor Române, susținută de către Dr. Nicolae Georgescu-Tulcea. În cuvântul său, P.S. sa Visarion a accentuat importanța acestei zile, premergătoare desăvârșirii Marii Uniri din 1918, apoi a subliniat lupta clerului şi a credincioşilor români de pretutindeni pentru înfăptuirea unităţii de neam, de limbă şi de credinţă strămoşească de-a lungul istoriei.

A urmat un recital de poezie în care elevii seminariști au recitat poezii din autorii români: Andrei Bârseanu, George Coșbuc, Victor Tulbure și Vasile Alecsandri

În încheiere, corala Carpe in Deum a Seminarului Teologic Sf. Ioan Casian a susținut un miniconcert de cântece patriotice, printre care: Hora Unirii, Pe-al nostru steag e scris unire, Treceți batalioane române Carpații.

Cu acest prilej a fost prezentată și o microexpoziție de cărți și documente, de epocă și recente, referitoare la momentul 1859. Manifestarea s-a încheiat prin intonarea imnului de stat al României.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*