Un tulcean, „campion“ la furturi și căutat de autoritățile austriece a fost prins în Murighiol. Prejudiciul este estimat la 300.000 euro

Suspect cu cătușe. FOTO Keith Allison

Polițiștii din Tulcea au depistat un bărbat de 21 de ani care era urmărit internațional de autoritățile austriece pentru săvârșirea a 29 de infracțiuni de furt comise în anul 2017, în Austria.

În cursul zilei de 8 martie, polițiștii Serviciului Investigații Criminale împreună cu polițiștii Postului de Poliție Murighiol au acționat pe raza comunei Murighiol, județul Tulcea, unde au identificat un bărbat de 21 de ani, din municipiul Baia Mare, pe numele căruia exista un mandat european de arestare, emis de autoritățile austriece. Cel în cauză a fost dat în urmărire internațională pentru comiterea a 29 de infracțiuni de furt calificat.

În perioada martie – septembrie 2017, bărbatul ar fi sustras în mod repetat din locuințele persoanelor mai multe bunuri mobile. Prejudiciul a fost estimat la 300.000 de euro.

Bărbatul a fost încarcerat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, urmând să fie prezentat Curții de Apel Constanța pentru demararea procedurilor de preadare către autoritățile din Austria.

Pentru depistarea persoanei, polițiștii au beneficiat de date și informații suplimentare, obținute prin intermediul Biroului Sirene din cadrul Centrului de Cooperare Polițienească Internațională – Inspectoratul General al Poliției Române.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*