Un tulcean a fost prins în pădurea din Greci în timp ce tăia ilegal pomi

Lemnul tăiat a fost confiscat. FOTO IPJ Tulcea

Polițiștii din cadrul Postului de Poliție Greci împreună cu reprezentanții Ocolului Silvic Măcin au desfășurat o acțiune pentru prevenirea și combaterea tăierilor ilegale de arbori din zona forestieră a comunei Greci, județul Tulcea. 

În cadrul acțiunii, în cursul zilei de 17 februarie, polițiștii au depistat un bărbat în vârstă de 53 de ani, din Tulcea, în timp ce tăia, fără drept, peste 2,16 mc. material lemnos dintr-un fond forestier de pe raza localității Greci, provocând un prejudiciu în valoare de aproximativ 3.663 de lei.

Întreaga cantitate de lemn a fost recuperată și predată reprezentantului Ocolului Silvic Măcin- Districtului Silvic Greci, iar motoferăstrăul a fost ridicat în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tăiere fără drept de arbori din fondul forestier național, faptă prevăzută de art. 107 alin. 1, lit. a) din Legea 46/2008, privind Codul Silvic.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*