Un tânăr care a efectuat săpături arheologice neautorizate și a încercat comercializarea unor monede romane, a fost prins de către polițiștii tulceni

În urma perchezițiilor, polițiștii au găsit mai multe monede romane. FOTO IPJ Tulcea

Un tânăr de 23 de ani s-a ales cu dosar penal după ce s-a jucat de-a arheologul amator și a încercat să se îmbogățească din asta. 

În cursul zilei de 14 ianuarie, polițiștii Serviciului Investigații Criminale au desfășurat o acțiune pentru protejarea patrimoniului arheologic, în municipiul Tulcea.

Cu această ocazie,  polițiștii au identificat un tânăr, în vârstă de 23 de ani, din municipiul Tulcea, care ar fi încercat să comercializeze 26 de bunuri arheologice, monede antice romane, pe raza localității Balabancea. Bunurile au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat şi acces cu detectoarele de metale şi utilizarea lor în zone cu patrimoniu arheologic fără autorizaţie. Cercetările continuă, pentru stabilirea întregii activități infracționale.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*