Un șofer beat a distrus mai multe mașini în municipiul Tulcea, în două zile diferite

Testarea cu etilotestul. FOTO Ilustrativ TLnews.ro

Un tulcean a reușit o performanță greu de egalat. La distanță de câteva zile a condus beat și a provocat două accidente soldate cu distrugerea mai multor mașini. Individul a fost reținut de polițiști, dar procurorii  au fost mai blânzi cu el: l-au lăsat în libertate sub control judiciar.

În cursul zilei de 29 ianuarie, polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției Municipiului Tulcea au fost solicitați la un eveniment rutier din municipiul Tulcea, pe strada Isaccei, fiind vorba de o coliziune între mai multe mașini. Ajunși la fața locului, polițiștii l-au identificat pe șoferul autor, un bărbat de 43 de ani din Tulcea. În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest a rezultat o concentrație de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat. Pe numele acestuia, polițiștii tulceni au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice, iar permisul i-a fost reținut.

În mod normal, orice șofer s-ar fi căit și ar fi încercat să se supună sancțiunii, pentru a avea parte de clemență în fața judecătorilor. Nu a fost cazul și acestui tulcean. Pe 1 februarie s-a urcat și mai beat la volan decât pe 29 ianuarie și a plecat să se plimbe prin oraș. Pe strada Victoriei a pierdut iar controlul volanului, aici lovind patru mașini parcate. Polițiștii ajunși la fața locului l-au găsit pe șoferul cu pricina, care de această dată avea o concentrație de 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Pe numele acestuia a fost întocmit un nou dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice dar și infracțiunea de conducere a unui vehicul fără permis de conducere. Pe 2 februarie, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Tulcea, iar, la data de 3 februarie a.c, reprezentanții parchetului au dispus măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile față de bărbat.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*