Un polițist de la examinări auto și un inginer RAR, ambii din Tulcea, sunt cercetați pentru luare de mită

Lei românești. FOTO TLnews.ro

Procurorii Parchetul de pe lângă Tribunalul Tulcea au anunțat că pe 2 noiembrie au propus judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Tulcea, arestarea la domiciliu a inculpaților A.I. și S.F., aflați în stare de reținere, pe o perioadă de 30 de zile, pentru săvârşirea unor infracţiuni de corupție.

În sarcina inculpatului A.I., funcționar public în cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare Vehicule Tulcea, s-a reținut comiterea a 3 infracțiuni de trafic de influență și a unei infracțiuni de luare de mită, constând în faptul că, în perioada martie – mai 2018, a primit diferite sume de bani în vederea promovării probei practice de obținere a permisului de conducere de către 4 persoane.

În sarcina inculpatului S.F., inginer în cadrul Registrului Auto Român – Reprezentanța Tulcea, s-a reținut comiterea unei infracțiuni de luare de mită în formă continuată (4 acte materiale), constând în faptul că în perioada aprilie – mai a primit diferite sume de bani de la persoane în legătură cu modul în care și-a îndeplinit atribuțiile de serviciu.
În cauză, cercetările s-au desfăşurat cu sprijinul ofiţerilor din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Tulcea

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de Procedură Penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*