Un nou teren de sport în aer liber, atât pentru adulți cât și pentru copiii din Tulcea va lua naștere până în vara acestui an

Așa va arăta noul teren de joacă din cartierul E3

Un loc de joacă deteriorat și care cu greu putea fi utilizat va suferi o transformare radicală. Viceprimarul Tulcei, Andaluzia Luca a anunțat un proiect de amploare, care ar trebui să fie finalizat până la începutul vacanței mari: o investiție de aproximativ 500.000 lei pentru „terenul de joacă“ de pe aleea Chiparosului, din cartierul E3.

De-a lungul anilor, terenul de joacă din E3 s-a deteriorat ajungând într-un stadiu deplorabil. Autoritățile au aflat de starea acestuia de abia după ce un grup de mămici din Tulcea au luat atitudine.

„Anul trecut, intrând în contact cu mai multe mămici supărate, și pe bună dreptate, că nu aveau locuri de joacă, mi-au semnalat acest starea acestui teren. Datorită faptului că a fost ignorat atâta timp s-a transformat într-o sursă de pericol pentru copii. Recunosc că am trecut de multe ori pe lângă el dar nu am știut despre ce este vorba. M-am interesat de starea sa juridică și am aflat că este în curtea noastră,“ a mărturisit Andaluzia Luca, viceprimarul Tulcei pentru Tulcea NEWS.

La momentul respectiv nu s-a putut face nimic, deoarece nu fusese prevăzut în bugetul de la început de an. Acuma însă, Andaluzia Luca, a precizat că a fost prevazută suma necesară atât pentru întocmirea Studiului de fezabilitate „Amenajare teren sport aleea Chiparosului“, precum și amenajarea terenului, suma ce se estimează că va ajunge la circa 507.000 lei. În acești bani intră infrastructura – asfaltarea terenului , suprafața sintetică de joc- granule de cauciuc, 8 sisteme- baschet, tribune, gardul de jur împrejur și posibil și nocturnă.

„Sunt foarte fericită să vă anunț că foarte curând, atât cei mici, dar și cei mai mari, se vor putea bucura de un teren de fotbal (pe lungime) și baschet (pe lățime), pentru seniori și de două terenuri de baschet, mai ici, cu panouri joase pentru pitici. Toate acestea vor înlocui „terenul de joacă“ de pe aleea Chiparosului, din E3. Vă mărturisesc că este un proiect de care sunt tare mândră și sper să bucure atât piticii, care se vor putea dezvolta armonios prin mișcare, dar și cei mari“ a precizat Andaluzia Luca pentru Tulcea NEWS.

Decizia a de a se face terenuri de baschet a venit după ce la competiția din vara lui 2017 de baschet de 3 vs. 3 din Piața Civică, s-au înscris un număr record și peste așteptări: 50, dovadă că este un sport apreciat și practicat în municipiul Tulcea.

Alți 90.000 de lei sunt prevăzuți pentru modernizarea altor locuri de joacă din municipiu.

„Se va face o analiză, se vor verifica locurile de joacă din cartiere, iar cele mai afectate vor fi reparate și se vor completa cu module de joacă noi“ a spus viceprimarul Tulcei pentru Tulcea NEWS.

Proiectul va intra la vot în următoarea ședință de Consiliu Local a municipiului Tulcea, din data de 31 ianuarie.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*