Un nou proiect al ARBDD a primit finanțare

Delta Dunării. FOTO AMDTDD

În data de 18 decembrie 2020 s-a semnat contractul de finanțare al proiectului „Asigurarea unui statut favorabil de conservare pentru salvarea de la extincție a populației de nurcă europeană – Mustela lutreola (specie de interes comunitar, critic periclitată) – din România ‐ SAVE E-MINK-RO (2017-2020)”, finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM). Proiectul va fi implementat in parteneriat cu Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Delta Dunării, în perioada 2021- 2023.

Procedura de semnare s-a realizat în totalitate în format electronic.

Obiectivul general al proiectului este implementarea unor măsuri din Planul de Management al Rezervației Biosferei Delta Dunării pentru îmbunătățirea stării de conservare a nurcii europene (Mustela lutreola) în Delta Dunării și este necesar pentru conservarea ariei naturale protejate de interes comunitar ROSCI0065 Delta Dunării.

În vederea îndeplinirii obiectivelor de conservare, prin proiect se vor realiza:

  • Lucrări de reconstrucție ecologică/refacere a habitatelor de reproducere, crearea de adăposturi și de locuri de hrănire pentru nurca europeană;
  • Monitorizarea stării nurcii europene în zonele unde au mai fost identificate ca prezente populații de nurcă;
  • Activități pentru creșterea gradului de conștientizare publică privind necesitatea asigurării protecției speciei.

Implementarea activităților propuse reprezintă plus valoare și vor conduce la reducerea/eliminarea presiunilor exercitate asupra conservării speciei, fiind necesare pentru a salva de la dispariție această specie critic periclitată.

Valoarea proiectului este de 40.672.630,31 lei.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*