Un incendiu de vegetație uscată a pus în pericol o stână din apropiere de Jijila

Incendiul de vegetație a fost stins înainte de a se extinde. FOTO ISU Delta Tulcea

O stână a fost la un pas de a fi mistuită de flăcări după ce persoane neidentificate au aprins vegetația uscată din apropiere. Intervenția la timp a pompierilor din Măcin a făcut ca tragedia să nu se mai producă.

În seara de 23 aprilie, în jurul orei 21.15, salvatorii Secției de pompieri Măcin a ISU Delta au fost solicitați să intervină  pentru limitarea efectelor unui incendiu de vegetație uscată care risca să se extindă la o stână din zona localității Jijila.

La fața locului au intervenit cinci pompieri au intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și au reușit după aproximativ o oră să stingă incendiul, care a cuprins o suprafață de aproximativ 2 hectare de vegetație uscată. S-a stabilit ca și cauză probabilă a producerii incendiului ca fiind, folosirea de foc deschis în spații deschise.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*