Un fost polițist tulcean a fost condamnat definitiv la închisoare, pentru fapte de corupție

Sediul IPJ Tulcea. FOTO Adrian Boioglu
Sediul IPJ Tulcea. FOTO Adrian Boioglu

Curtea de Apel Constanța l-a condamnat miercuri 18 decembrie, potrivit DGA, pe Rotaru Victor Gabriel, polițist în cadrul I.P.J. Tulcea, la efectuarea a 3 ani de închisoare cu executare, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de influenţă, complicitate la cumpărare de influenţă și omisiune a sesizării organelor judiciare.

Faptele agentului s-au petrecut în cursul anului 2013 și au constat în folosirea influenței asupra altui agent de poliție din cadrul I.P.J. Tulcea – Biroul Ordine Publică Tulcea – Compartimentul siguranță publică și patrulare. Rotaru Victor Gabriel a lăsat să se înțeleagă că are influență asupra unor colegi de serviciu în sensul rezolvării problemelor penale a acestora, a pretins şi primit de la un număr de 5 persoane, suma totală de 1.150 euro si 4.500 lei, în scopul propunerii unor soluții favorabile în dosarele penale în care erau cercetate pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice (în fapt fiind 4 acte materiale de trafic de influenta și un act material de înșelăciune).

Cercetările în această cauză s-au desfășurat ca urmare a unei sesizări din oficiu a Serviciului Județean Anticorupție Tulcea iar ofițerii serviciului au fost delegați de către procuror să desfășoare activități procedurale în acest caz.

Hotărârea este definitivă.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

2 Comments

  1. Foarte bine, cei vinovați să răspundă pentru faptele lor. Înțeleg că aveți acordul persoanei pentru a-i publica numele întreg, sau sunteți pasibili de amendă pentru încălcarea legislației privind prelucrarea datelor personale.

    • Bună ziua. Este citat comunicatul de presă emis de către Direcția Generală Anticorupție, transmis pe canalele oficiale.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*