Un fost polițist tulcean a fost condamnat definitiv la închisoare, pentru fapte de corupție

Sediul IPJ Tulcea. FOTO Adrian Boioglu
Sediul IPJ Tulcea. FOTO Adrian Boioglu

Curtea de Apel Constanța l-a condamnat miercuri 18 decembrie, potrivit DGA, pe Rotaru Victor Gabriel, polițist în cadrul I.P.J. Tulcea, la efectuarea a 3 ani de închisoare cu executare, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de influenţă, complicitate la cumpărare de influenţă și omisiune a sesizării organelor judiciare.

Faptele agentului s-au petrecut în cursul anului 2013 și au constat în folosirea influenței asupra altui agent de poliție din cadrul I.P.J. Tulcea – Biroul Ordine Publică Tulcea – Compartimentul siguranță publică și patrulare. Rotaru Victor Gabriel a lăsat să se înțeleagă că are influență asupra unor colegi de serviciu în sensul rezolvării problemelor penale a acestora, a pretins şi primit de la un număr de 5 persoane, suma totală de 1.150 euro si 4.500 lei, în scopul propunerii unor soluții favorabile în dosarele penale în care erau cercetate pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice (în fapt fiind 4 acte materiale de trafic de influenta și un act material de înșelăciune).

Cercetările în această cauză s-au desfășurat ca urmare a unei sesizări din oficiu a Serviciului Județean Anticorupție Tulcea iar ofițerii serviciului au fost delegați de către procuror să desfășoare activități procedurale în acest caz.

Hotărârea este definitivă.

2 Comments

  1. Foarte bine, cei vinovați să răspundă pentru faptele lor. Înțeleg că aveți acordul persoanei pentru a-i publica numele întreg, sau sunteți pasibili de amendă pentru încălcarea legislației privind prelucrarea datelor personale.

    • Bună ziua. Este citat comunicatul de presă emis de către Direcția Generală Anticorupție, transmis pe canalele oficiale.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*