Un comisar din Penitenciarul Tulcea alimenta cu telefoane mobile, cartele de telefon și alcool un condamnat pentru crimă

Penitenciarul Tulcea. FOTO Cătălin Schipor

Un gardian din Penitenciarul Tulcea era cărăușul unui condamnat pentru crimă care coordona din spatele gratiilor și o rețea ce se ocupa cu metoda „Accidentul“. Îi ducea acestuia telefoane mobile, modemuri de internet, dar și alcool. În cele din urmă, „colaborarea“ a fost depistată de către DNA.

Cel care a era folosit de către infractori pentru a-și putea continua activitatea și din spatele gratiilor este un comisar din Penitenciarul Tulcea. Anchetatorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Constanța au stabilit că în perioada februarie – martie 2019, „inculpatul Ionele Silviu Ioan, în calitatea menționată mai sus, contrar îndatoririlor de serviciu, a introdus în mod ilicit, în Penitenciarul Tulcea, mai multe telefoane mobile care, ulterior, au ajuns la o persoană încarcerată în unitatea amintită, pentru săvârșirea unei infracțiuni de omor“.

Persoana beneficiară a aparatelor telefonice face parte dintr-o grupare specializată în comiterea de infracțiuni prin metoda „Accidentul”.

Procurorii DNA au stabilit că pentru acest „serviciu”, inculpatul a acceptat de la un prieten al celui încarcerat promisiunea de a primi suma de 7.000 lei, din care până în prezent a primit, în două tranșe, 6.500 lei. Pe numele lui Ionele Silviu Ioan s-au reținut comiterea infracțiunilor de luare de mită și introducerea, în mod ilicit, într-un penitenciar de telefoane mobile și alte mijloace de comunicare la distanță, cartele SIM, dispozitive de tip GPS, modem de internet, medii de stocare a datelor și alcool.

Gardianul urmează a fi prezentat Tribunalului Constanța cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. În același dosar se desfășoară acte de urmărire penală și față de alte persoane.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*