Un cetățean moldovean a fost depistat muncind ilegal la o firmă de construcții din Tulcea

Străinii au fost verificați de către polițiștii de la imigrări. FOTO Cătălin SCHIPOR

Poliţiştii de imigrări din Tulcea au depistat un bărbat de 39 de ani, din Republica Moldova, care desfășura activități lucrative fără a deține aviz de angajare. Pe numele acestuia, polițiștii de imigrări au emis decizii de returnare sub escortă, urmând ca la ieșirea din țară să se aplice consemnul nominal de nepermitere a intrării pe de pe teritoriul României pentru o perioadă de 6 luni. Societatea comercială a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 10000 de lei.

Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări – Serviciul pentru Imigrări al Judeţului Tulcea au desfăşurat la data de 26 noiembrie, o acţiune în cooperare, pe linia prevenirii şi combaterii şederii/muncii ilegale a cetăţenilor străini în ţara noastră, pe raza de competenţă.

În urma activităţii întreprinse, poliţiştii de imigrări au depistat un cetățean străin în vârstă de 39 de ani, din Republica Moldova, care a intrat legal în România, în baza pașaportului biometric, însă nu a respectat scopul declarat la intrarea pe teritoriul României și desfășura activități lucrative la o societate comercială de pe raza județului Tulcea, cu obiect de activitate lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale, fără a deține aviz de angajare.

Ca urmare a celor constatate, polițiștii de imigrări au luat măsura îndepărtării de pe teritoriul României a cetățeanului străin, iar la ieșirea din țară a fost aplicată interdicția de a intra în România pe o perioadă de 6 luni. Totodată, societatea comercială a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 10.000 de lei pentru primirea la muncă a străinului fără aviz de angajare, în conformitate cu prevederile O.U.G. nr. 25/2014 privind încadrarea în muncă și detașarea străinilor pe teritoriul României, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Tulcea NEWS, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*