Un câine agresiv a atacat un minor din Babadag, acesta fiind mușcat de cap

Câine cu potențial agresiv. FOTO Pixabay/Senbonzakura

Jandarmii tulceni au fost sesizaţi în seara de 21 mai, prin intermediul numărului unic pentru apeluri de urgenţă 112, cu privire la faptul că pe strada Bujorului, oraş Babadag, un copil a fost muşcat de un câine agresiv.

Echipa de intervenţie din cadrul Detaşamentului 3 Jandarmi Măcin s-a deplasat la faţa locului, iar în urma verificărilor efectuate, aceştia au constatat faptul că numitul S.I., în calitate de proprietar al unui câine potenţial agresiv, nu a luat măsurile necesare de prevenire a atacului canin asupra unei persoane, respectiv asupra unei persoane în vârstă de 14 ani, ce prezenta o plagă muşcată la nivelul capului.

Persoana vătămată a fost transportată de către un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Babadag la Spitalul Judeţean de Urgenţă Tulcea pentru acordarea îngrijirilor medicale.

În cauză, jandarmii au întocmit pe numele bărbatului actele de sesizare sub aspectul încălcării prevederilor art. 12, alin. (1) ,,Neluarea de către proprietarul câinelui sau deţinătorul temporar al acestuia a măsurilor de prevenire a atacului canin asupra unei persoane”, conform O.U.G. 55/2002, privind regimul de deţinere al câinilor periculoşi sau agresivi.

În conformitate cu O.U.G. 55/2002, privind regimul de deţinere a câinilor periculoşi şi agresivi, la articolul 1, prin câini periculoşi se înţelege câinii aparţinând următoarelor rase, grupate în două categorii, după cum urmează:

a) categoria I: câinii de luptă şi de atac, asimilaţi prin caracterele morfologice cu câini de tipul Pit Bull, Boerbull, Bandog şi metişii lor;
b) categoria a II-a: câinii din rasele American Staffordshire Terrier, Tosa, Rottweiller, Dog Argentinian, Mastino Napolitano, Fila Brazileiro, Mastiff, Ciobănesc Caucazian, Cane Corso şi metişii lor.

Proprietarii sau deţinătorii temporari ai câinilor din categoriile specificate anterior au obligaţia să înregistreze câinii la Asociaţia Chinologică Română şi să inscripţioneze în mod vizibil, la intrarea în apartament sau în imobil ori împrejmuirea aferentă imobilului respectiv, avertismentul „Câine periculos” sau, după caz, „Câine agresiv”, printr-o plăcuţă având dimensiunile de cel puţin 15x 25 cm.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*