Un bucureștean a fost reținut în Cataloi după ce a fost prins la volanul unei mașini, beat și cu permisul anulat

Testarea cu etilotestul. FOTO Ilustrativ TLnews.ro

Nivelul de inconștiență al unor indivizi este măsurat cu ajutorul etilotestului polițiștilor. Doi indivizi beți au fost depistați de către oamenii legii conducând pe drumurile publice, unul dintre ei având chiar și permisul de conducere anulat.

Poliţiştii Serviciului Rutier Tulcea au depistat în cursul zilei de 18 mai un bărbat în vârstă de 70 de ani, din municipiul București, în timp ce conducea un auto, pe raza localității Cataloi, județul Tulcea, având permisul de conducere anulat și fiind sub influența băuturilor alcoolice, cu o concentrație de 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La solicitarea poliţiştilor, persoana în cauză a refuzat recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Polițiștii tulceni l-au reținut pe bază de ordonanță pentru 24 de ore,fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Tulcea, urmând a fi prezentat la Judecătoriei Tulcea cu propunere de arestare preventivă.

În cauză, cercetările continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei și conducerea unui vehicul de către o persoană al cărei permis de conducere a fost anulat.

A condus sub influența băuturilor alcoolice

În aceiași zi, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Topolog au depistat un bărbat de 33 de ani, din localitatea Făgărașu Nou, județul Tulcea, în timp ce conducea un auto pe DC 37, Măgurele – Făgărașu Nou, fiind sub influența băuturilor alcoolice, cu o concentrație de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul savârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*