Un bărbat de 50 de ani din Frecăței este anchetat după ce i-a dat foc fiului său, de 24 de ani, iar acesta a ajuns în stare gravă la spital

FOTO cu rol ilustrativ

Un bărbat de 50 de ani din Frecăței este anchetat de procurorii tulceni după ce i-a dat foc fiului său, de 24 de ani, iar băiatul a ajuns în stare gravă la spital.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Tulcea a trimis un comunicat despre acest caz pe care îl redăm integral.

“La data de 30.09.2023, organele de urmărire penală s-au sesizat cu privire la săvârşirea infracţiunii de violență în familie, în forma tentativei la infracţiunea de omor calificat  comis prin cruzimi, având în vedere că în cursul aceleiași zile, în jurul orei 1622, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, F.I.  în vârstă de 50 de ani, din. loc. Frecăţei, jud. Tulcea, a aruncat în mod intenționat cu benzină în interiorul unui corp de clădire dar şi asupra fiului său F.V. în vârstă de 24 de ani, după care a aprins substanța inflamabilă provocându-i acestuia arsuri pe  circa 20-30%  din  suprafața  corpului.

Din probele administrate până în acest moment a rezultat faptul că  F.I., care se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, a amenințat inițial familia cu auto-incendierea sa. Ulterior,  în condiţiile în care avea asupra lui substanța inflamabilă şi în timp ce îşi amenința membrii familiei că le dă foc, a aruncat benzină în holul casei  în care aceștia se aflau şi a aprins substanța inflamabilă. Întrucât benzina  a fost aruncată şi în direcția lui F.V., articolele de îmbrăcăminte ale acestuia au luat foc, flacăra cuprinzându-i zona pieptului, a gâtului şi a brațelor. Intervenția imediată a mamei lui F.V. a contribuit la stingerea focului care l-a cuprins.

Echipajul din cadrul Serviciului de Ambulanță Tulcea sosit la faţa locului pentru acordarea primului ajutor a transportat victima la Spitalul Județean de Urgenţă Tulcea pentru acordarea  îngrijirilor de specialitate.

Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea a dispus la data de 30.09.2023, măsura preventivă a reţinerii pe o perioadă de 24 de ore faţă de suspectul F.I., la data de 01.10.2023 formulând propunere de arestare preventivă a acestuia pe o durată de 30 de zile, pentru săvârșirea infracţiunii de violență în familie, în forma tentativei la infracţiunea de omor calificat comis prin cruzimi.

Propunerea formulată de către procuror  a fost admisă de  Tribunalul Tulcea” – Parchetul de pe lângă Tribunalul Tulcea.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*