Turneul SoNoRo Conac 2020 “Pe aripile vântului” se încheie la Casa Avramide din Tulcea cu două concerte

Ediția a VIII-a a turneului SoNoRo Conac “Pe aripile vântului” 2020 se încheie la Casa Avramide din Tulcea, vineri, 11 septembrie, cu două concerte, unul de la ora 16.00, dedicat copiilor, și al doilea, de la ora 19.00, adresat publicului larg.

Concertele vor fi susținute de muzicienii Răzvan Popovici (violă), Alexandra Văduva (pian) și Ionuț Ștefănescu (flaut), ce vor interpreta lucrări de George Frideric Händel, Edward Elgar, Maurice Ravel, Gabriel Fauré, Manuel de Falla, Robert Schumann, Stan Golestan,, Jules Massenet, și Claude Debussy. Accesul la concertele SoNoRo Conac este gratuit și se face pe bază de invitație sau rezervare, în limita locurilor disponibile, la: rezervari@sonoro.ro sau 0741.190.470.

SoNoRo Conac ajunge pentru a doua oară la Tulcea, în exemplar renovata Casa Avramide sau Casa Colecțiilor, așa cum mai este cunoscută, construită la sfârșitul secolului al XIX-lea de Alexandru Avramide, prosper întreprinzător local. Cu ajutorul meșterilor din Italia și prin decorarea cu mobilier și obiectele decorative achiziționate de la Viena, Alexe Avramide a reușit să ridice în centrul orașului cea mai frumoasă casă, un simbol al prosperității familiei sale. Casa Avramide se remarca prin încăperile de la nivelul parterului bogat decorate cu stucatură pictată, plafoane pictate și prevăzute cu uși în două canate, cele două fațade principale, dintre care una cu o scară monumentală din mozaic de marmură.

Renovarea și reabilitarea Casei Avramide a avut loc în 2012, în trecut clădirea fiind pe rând sediul Comitetului Democratic Grec, Muzeul Delta Dunării și Inspectoratul Școlar al Județului Tulcea. Casa a devenit de câțiva ani centru cultural, unde au loc multiple evenimente culturale, iar pe 11 septembrie este gazda concertului SoNoRo Conac – “Pe aripile vântului”.

„Ne bucurăm să ne reîntoarcem în Tulcea, la Casa Avramide, o casă de patrimoniu admirabil restaurată cum ne-am dori să fie cât mai multe în țara noastră. Dacă în 2014 cântam în interiorul acestei superbe clădiri, anul acesta invităm publicul să se bucure de concertul nostru în curtea interioară, cu siguranță primul, după o lungă perioadă de timp, în prezența unor artiști. Dorim ca prin concertul adresat copiilor să deschidem porțile extraordinarei lumi a muzicii clasice, atât de benefică pentru noi toți și să-i invităm pe cei mici și pe cei mari să-și exprime liber emoțiile prin care trec în această perioadă presărată de reguli”, declară Răzvan Popovici, inițiatorul turneului SoNoRo Conac și directorul Festivalului SoNoRo.

Concertul pentru copii de la Casa Avramide se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 10 și 14 ani și este organizat în parteneriat cu Asociația Gifted Center Tulcea, ONG care sprijină, promovează și valorifică aptitudinile copiilor supradotați. Copiii vor fi încurajați să-și exprime trăirile, să aibă un rol activ în familie și să prindă din ce în ce mai multă încredere în ei. Copiii, dar și părinții lor, pot participa în mod gratuit cu o înscriere în prealabil la rezervari@sonoro.ro sau 0741.190.470.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*