Tulcenii unde merg în vacanță? Locuri emblematice de vizitat în România atunci când “acasă” ai deja Delta Dunării

Un peisaj superb de munte din România. FOTO unsplash
Un peisaj superb de munte din România. FOTO unsplash

România este o țară frumoasă din mai multe puncte de vedere. În timp ce natura abundă în frumuseți care îți taie respirația, fiecare clădire spune o poveste a generațiilor trecute iar munții falnici oferă panorame splendide. Acest peisaj încântător este completat de bunătatea oamenilor pe care îi întâlnești la tot pasul.

Acestea sunt câteva dintre motivele pentru care turiști din toată lumea aleg să viziteze meleagurile românești pentru a vedea cu ochii lor o filă din istoria nescrisă a acestui popor și bineînțeles, pentru a gusta din bucatele a căror aromă îți rămâne mult timp în gând. Localnic sau nu, iată câteva dintre locurile cele mai frumoase ale României pe care trebuie să le vizitezi.

Malul mării – Constanța

În România există multe locuri frumoase care pot fi vizitate. Când vine vorba de orașul Constanța, toată lumea trebuie să vadă celebrul cazinou. În trecut lumea se aduna aici pentru a lua parte la diverse petreceri și a juca poker. Jocurile de cazinou au fost mereu un mod bun de socializare și menținere a spiritului competitiv. Acestea sunt câteva dintre motivele pentru care și-au păstrat popularitatea de-a lungul timpului. Singura diferență majoră este că în prezent ele pot fi jucate online iar operatorul Unibet este la dispoziția ta oricând. Aceasta este o alternativă bună pentru cei ce vor să aibă parte nu doar de o experiență convenabilă ci și de aceleași trăiri.

Maramureșul istoric

Farmecul acestei zone atrage anual turiști din toată lumea. Acest lucru nu este deloc surprinzător, mai ales odată ce ai călcat pe aceste meleaguri. Printre cele mai renumite locuri care se pot vizita în această zonă sunt Cimitirul Vesel, un loc unic în lume, Cascada Cailor din munții Rodnei, mănăstiri și biserici de lemn și multe stațiuni și rezervații naturale pe care le poți vedea doar în atlasele de geografie.

Cei ce își doresc o ieșire mai relaxantă, dar vor să se bucure de priveliște în același timp pot face acest lucru prin intermediul unei plimbări cu mocănița pe Valea Vaserului. Vor avea parte de frumuseți la tot pasul, iar o astfel de escapadă te face să înțelegi multe despre istoria românilor și mai ales, să vezi cât de multe tradiții se mai respectă încă în aceste zone.

O vizită în natură

În România există foarte multe locuri în aer liber care merită văzute cel puțin o dată în viață. Da, tulcenii au Delta Dunării aproape, dar nu toți românii sunt la fel de norocoși.

Pe de altă parte, Transfăgărășanul este ruta cea mai vizitată a țării noastre. Drumul cu o întindere de 152 km leagă Muntenia de Transilvania și șerpuiește peste sute de podețe și viaducte. Deși drumul este închis pe durata iernii, turiștii au acces la Lacul Bâlea cu ajutorul telecabinei.

Castele și cetăți medievale

Cel mai bun mod de a înțelege istoria românilor este prin intermediul castelelor ale căror mistere au circulat în lung și în lat. Primul pe listă este castelul Peleș, fosta reședință a regalității române. Interiorul dar și exteriorul acestuia sunt de o frumusețe aparte și reprezintă un obiect de patrimoniu care datează din secolul al XV-lea.

Următorul este castelul Bran, loc pe care o mare parte din turiști îl vizitează datorită faimoasei legende. Această bijuterie istorică a fost reședința domnitorului Vlad Țepeș, care era adesea asociat cu personajul Dracula. Cu toate că a fost ridicat acum mai bine de 600 de ani, arhitectura uimește și în zilele noastre și este un important punct de reper din Transilvania.

Acestea sunt doar câteva dintre locurile pe care un turist le poate vedea în România. Deși lista de locuri impresionante este una lungă iar uneori poate fi dificil să ajungi fizic peste tot, e bine să încerci să fii turist măcar în locurile învecinate, cel puțin din când în când.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*