Tulcenii sunt invitați de către jandarmi în Piața Civică pentru a aniversa cei 168 de ani de la înființare

Jandarmii tulceni vor aniversa cei 168 de ani de la înființare în Piața Civică. FOTO IJJ Tulcea

În urmă cu 168 de ani s-au „născut“ prin ofis Domnesc, în data de 3 aprilie 1850, domnitorul Grigore Alexandru Ghica al Moldovei a aprobat hotărârea „Legiuirea pentru reformarea Corpului slujitorilor în jandarmi”, prin care s-a dat statut juridic armei Jandarmeriei şi i s-au stabilit principiile de organizare şi funcţionare. Misiunile prevăzute în document stabilea Jandarmeriei privegherea siguranței publice, ținerea unei bune orânduieli și ducerea la îndeplinire a legilor.

Pentru a marca acest eveniment, împlinindu-se 168 de ani de atunci, tulcenii sunt așteptați, începând cu ora 12.00 în Piaţa Civică din municipiul Tulcea pentru a sărbători 168 de ani de la înființarea Jandarmeriei Române.

Luptătorii Inspectoratului de Jandarmi Județean Tulcea va fi prezent cu mașini de intervenție, câini de serviciu şi tehnică militară.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*