Tulcenii sunt chemați să semneze pentru inițiativa civică “#FărăPenali în Funcții Publice”

Semnează și tu iniiativa "Fără Penali în funcții publice"
Semnează și tu iniiativa "Fără Penali în funcții publice"

Județul Tulcea este pe lista celor unde mai este încă nevoie de semnături pentru Inișiativa “Fără Penali în Funcții Publice”. Până acum, s-au strâns puțin peste 10.000 de semnături și organizatorii spun că este nevoie de încă atâtea.

Termenul limită este data de 20 august 2018.

Inițiativa Fără Penali în funcții publice propune ca articolul 37 din Constituție, care reglementează dreptul de a fi ales, să fie completat cu un nou alineat, având următorul conținut: “Nu pot fi aleși în organele administrației publice locale, în Camera Deputaților, în Senat și în funcția de Președinte al României cetățenii condamnați definitiv la pedepse privative de libertate pentru infracțiuni săvârșite cu intenție, până la intervenirea unei situații care înlătură consecințele condamnării.”

Caravana #FaraPenali a ajuns pe 1 august în județul Tulcea. Voluntarii sunt în Piața Centrală, Piața Nouă și Piața Veche doar pe 3 august.

Dacă nu reușești să ajungi în aceste locații pe 3 august, ai la dispoziție alte două centre de colectare ale semnaturilor: sediul USR Tulcea de pe strada Nicopol, nr. 17 și locația din Piața Civică care are program de luni până duminică între orele 18 – 21. Datele persoanelor de contact sunt AICI – https://farapenaliinfunctiipublice.ro/centre-de-colectare#tulcea

Și locuitorii din Babadag au ocazia să semneze această inițiativă pe 4 și 5 august. Locația aleasă este chiar centrul orașului. Semnataroo pot să vină acolo sâmbătă între orele 16.00 și 20.00 sau duminică între orele 10.00 și 20.00.

Unul dintre semnatarii-surpriză ai acestei inițiative este viceprimarul municipiului Tulcea și președintele organizației PSD Tulcea, Andaluzia Luca.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*