Tulceni amendați cu 1.000 de lei pentru nerespectarea menținerii curățeniei pe stradă

O femeie a distrus mașina fostului iubit și s-a ales cu dosar penal

Un bărbat și o femeie din municipiul Tulcea s-au ales cu o amendă de 1.000 de lei pentru aruncarea unor resturi de obiecte și ambalaje într-o stație de autobuz.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului Județean de Jandarmi Tulcea, un echipaj aflat, luni, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a observat un bărbat și o femeie care aruncau din autoturism mai multe resturi de obiecte și ambalaje pe strada Livezilor, chiar în stația de autobuz.

„Aceștia nu au respectat menținerea curățeniei pe partea carosabilă a drumului, astfel că au  fost sancționați contravențional cu amendă în valoare de 1.000 lei, în conformitate cu prevederile H.C.L. 164/2008”, au precizat reprezentanții IJJ Tulcea.

În conformitate cu Hotărârea nr. 164 pentru aprobarea regulamentului privind activitățile edilitar-gospodărești din municipiul Tulcea, cetățenilor municipiului Tulcea, precum și celorlalți cetățeni, le revin următoarele obligații:

  • menținerea curățeniei pe trotuare, pe partea carosabilă a străzii sau a drumului, pe porțiunea din dreptul gospodăriei și a locurilor de parcare;
  • să nu arunce în altă parte decât în recipienții anume (containere, coșuri)  a cojilor de semințe sau fructe, a gumei de mestecat, resturilor de țigări, a altor resturi de obiecte și a ambalajelor care au ca rezultat murdărirea străzilor, aleilor, trotuarelor, piețelor publice și spațiilor verzi.

Nerespectarea acestor prevederi constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 200 de lei la 1000 de lei pentru persoane fizice și de la 1000 lei la 2500 lei pentru persoane juridice.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Tulcea NEWS, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*