Tulcean cercetat de polițiștii călărășeni pentru înșelăciune cu criptomonede

Tulcean cercetat de polițiștii călărășeni pentru înșelăciune cu criptomonede

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Călărași cercetează trei persoane pentru săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune și complicitate la înșelăciune cu criptomonede.

Potrivit IPJ Călărași, la data de 23 iunie, polițiști ai Serviciului Investigații Criminale, împreună cu cei ai Serviciului de Investigare a Criminalități Economice și ai Serviciului Criminalistic, au efectuat cinci percheziții domiciliare, în județele Tulcea, Constanța și în municipiul București, la persoane bănuite de înșelăciune și complicitate la înșelăciune.

În fapt, în anul 2018, un bărbat, de 37 de ani, din județul Tulcea, ar fi indus în eroare și ar fi determinat un alt bărbat să-i vireze din portofelul virtual trei criptomonede, urmând să primească 77.417,42 lei. Ulterior, bărbatul de 37 de ani ar fi invocat că, din cauza unei erori electronice, tranzacția nu a fost efectuată. După ce persoana vătămată ar fi transferat monedele, acestea ar fi fost redirecționate către conturile deținute de o femeie, de 48 de ani, și un bărbat, de 46 de ani, ambii din municipiul București.

În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate, în vederea confiscării, patru ceasuri de lux, 2.000 de euro, două portofele electronice în care sunt stocate criptomonede, în valoare de 40.000 de euro, documente privind efectuarea de tranzacții financiare, telefoane mobile și medii de stocare.

Față de bărbatul de 37 de ani, din județul Tulcea, a fost luată măsura reținerii, pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune, iar femeia, de 48 de ani, și bărbatul, de 46 de ani, sunt cercetați pentru complicitate la înșelăciune.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*