Tulcean căutat de autorități după ce a încălcat un ordin de protecție împotriva sa

O femeie din Tulcea, amenințată și lovită de fostul concubin, a cerut sprijinul jandarmilor

Un bărbat care a încălcat ordinul de protecție provizoriu împotriva sa, pătrunzând, fără drept, în curtea imobilului mamei sale, este căutat în prezent de autorități pentru a fi tras la răspundere.

Jandarmii tulceni au fost solicitați, la sfârșitul săptămânii trecute, de către o femeie, prin intermediul Serviciului Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112, care a sesizat că fiul său, care avea emis un ordin de protecție provizoriu împotriva sa, a pătruns în curtea imobilului său, provocând un scandal.

Jandarmii s-au deplasat la fața locului, unde au fost întâmpinați de două femei, bunica și nepoata sa. Bunica a declarat jandarmilor că fiul său, aflat sub influența băuturilor alcoolice, a sărit gardul care împrejmuiește locuința și a început să le aducă amenințări cu acte de violență atât ei, cât și fiicei lui, care, în prezent, locuiește cu bunica. Femeia a povestit că a avut o discuție în contradictoriu cu fiul său, iar acesta a început să fie violent atât fizic, cât și verbal, lovind cu picioarele ușa de la locuință și amenințând că va folosi toporul împotriva mamei și fiicei sale.

În momentul în care cele două femei au reușit să fugă, solicitând sprijinul forțelor de ordine, bărbatul a fugit într-o direcție necunoscută.

Femeia a mai declarat jandarmilor faptul că, deși pe numele fiului ei este emis un ordin de protecție provizoriu, acesta a mai pătruns în locuința sa și în data de 03 decembrie, când a distrus mai multe bunuri aflate într-o cameră din locuință.

„Bărbatul în cauză nu a fost găsit la fața locului și nici în imediata apropiere a zonei respective, însă femeii i-a fost adus la cunoștință termenul de introducere a plângerii prealabile care trebuie să fie introdusă în termen de trei luni din ziua în care persoana vătămată a aflat despre săvârșirea faptei”, au precizat reprezentanții Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Tulcea.

De asemenea, jandarmii au întocmit pe numele bărbatului actele de constatare pentru sesizarea organelor de urmărire penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de încălcarea de către persoana împotriva căreia a fost emis un ordin de protecție a oricăreia dintre măsurile dispuse prin ordinul de protecție.

„Precizăm faptul că încălcarea de către persoana împotriva căreia a fost emis un ordin de protecție a oricăreia dintre măsurile dispuse prin ordinul de protecție constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 5 ani”, au mai transmis jandarmii tulceni.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*