FOTO Tulcean arestat preventiv pentru trafic cu substanțe etnobotanice

Tulcea arestat pentru trafic de droguri. FOTO Poliția Română-DIICOT

Un bărbat din Tulcea a fost arestat preventiv după ce procurorii de la Crimă Organizată au descoperit că acesta făcea trafic cu substanțe etnobotanice și deținea, fără drept, un pistol cu bile, de calibru 9 mm. Arma a fost descoperită după ce mama inculpatului, speriată, a aruncat-o în curtea vecinilor.

Potrivit procurorilor Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) Tulcea, la data de 30 mai, în urma unui conflict izbucnit între bărbat și fosta sa concubină, acesta a fost condus la sediul Poliției Municipiului Tulcea. Văzând că nu se mai întoarce la domiciliu și știind că deține un pistol pe care îl ascunsese în cotețul găinilor, mama acestuia a luat din coteț o pungă în care se aflau respectivul pistol și mai multe cartușe și a aruncat-o în curtea imobilului vecin, acestea fiind descoperite de către proprietara imobilului care a sesizat organele de poliție prin intermediul Serviciului 112.

Lucrătorii de poliție sosiți la fața locului au constatat că în respectiva pungă de hârtie se află un pistol de calibrul 9 mm, un fagure din plastic, negru, pentru cartușe, ce conținea un tub de cartuș percutat,13 tuburi de cartușe calibru 9 mm dintre care 6 cu capsa nepercutată și 7 cu capsa percutată, o perie pentru întreținere armă, un imbus de culoare argintie și o extindere țeavă cu filet.

La data de 01 iunie, procurorii DIICOT Tulcea, împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul SCCO Tulcea, au efectuat o percheziție domiciliară pe raza municipiului Tulcea, în urma căreia au fost ridicate un tub cartuș metalic, nepercutat, de calibru 9 mm, și, în grădina locuinței inculpatului, a fost descoperită îngropată o punguță din material plastic transparent în care se afla un pachet dintr-o coală albă de hârtie ce conținea fragmente vegetale de culoare verde-brună, despre care inculpatul a precizat că sunt etnobotanice pe care le-a achiziționat contra sumei de 500 de lei și care urmau a fi comercializate către consumatori de pe raza municipiului Tulcea. În urma analizei a rezultat însă faptul că în proba constituită din 4,9 grame fragmente vegetale nu s-au pus în evidență substanțe supuse controlului conform Legii nr. 143/2000 și nici alte substanțe psihoactive.

La data de 01 iunie, procurorii DIICOT Tulcea au dispus reținerea, pe o perioadă de 24 de ore, a bărbatului, pentru săvârșirea infracțiunilor de efectuare fără drept de operațiuni cu produse cu efecte psihoactive și nerespectarea regimului armelor și al munițiilor. La data de 02 iunie, Tribunalul Tulcea a dispus arestarea preventivă a inculpatului pentru o perioadă de 30 de zile.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*