Tulcea, în topul finanțărilor atrase prin Planul Național de Redresare și Reziliență

Tulcea, în topul finanțărilor atrase prin PNRR. FOTO Primăria Tulcea

Județul Tulcea se află în topul finanțărilor atrase prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), conform informațiilor publicate de Ministerul Dezvoltării.

Potrivit Primăriei Tulcea, 95 la sută din valoarea totală a fondurilor europene alocate județului au fost atrase de municipiul Tulcea, iar restul de cinci la sută reprezintă valoarea obținută de comuna Maliuc.

„Tulcea este unul din cele nouă județe fruntașe, alături de Argeș, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Cluj, Galați, Maramureș și Satu-Mare, care au reușit să acceseze aproape în totalitate fondurile disponibile prin PNRR pentru reabilitarea clădirilor”, au transmis reprezentanții instituției.

În cadrul componentei C5 – Valul renovării, municipiul Tulcea a obținut finanțare europeană în valoare totală de 30.275.603 euro, exclusiv TVA, din care:

  • 14.959.263 de euro pentru 21 de blocuri și nouă stații de încărcare;
  • 15.326.340 de euro pentru 10 clădiri publice și 19 stații de încărcare.

Comuna Maliuc a obținut 1.235.500 euro, pentru reabilitarea blocurilor.

Pentru renovarea energetică a clădirilor publice și a clădirilor rezidențiale multifamiliale, autoritățile publice locale mai pot depune cereri de finanțare până la data de 30 mai sau până la epuizarea bugetului rămas. Cererile de finanțare pot fi depuse exclusiv online, de către autoritățile publice, pe site-ul ministerului www.mdlpa.ro/investitii/PNRR. Numărul cererilor primite și fondurile disponibile rămase pot fi consultate, în timp real, pe pagina ministerului https://mdlpa.ro/pages/pnrrbuget.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*