Tulcea a înregistrat primul deces al unei persoane diagnosticate cu COVID-19. Este vorba de o femeie din Babadag, cartierul Bendea

Autoritățile s-au deplasat în Babadag pentru a verifica aplicarea măsurilor luate. FOTO Prefectura Tulcea

Județul Tulcea a marcat o premieră neagră. Primul deces al unei persoane infectate cu noul coronavirus de la debutul pandemiei. În același timp, numărul cazurilor confirmate cu COVID-19 a ajuns la 44. 

Ultimul caz de deces al unui pacient confirmat cu COVID-19, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, cazul cu numărul 688 este primul înregistrat la un bolnav din județul Tulcea. Este vorba de o femeie de 62 de ani din Babadag, cartierul Bendea, care a intrat în carantină tocmai din cauza cazurilor multe și grave de aici, locuitorii nerespectând măsurile de izolare la domiciliu.

Prefectura Tulcea a comunicat faptul că este vorba despre o persoană de sex feminin, în vârstă de 62 de ani, din Babadag, care a fost internată la Secţia Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Tulcea ca urmare a anchetei epidemiologice derulate în data de 18 aprilie la Babadag.

Potrivit anchetei epidemiologice coordonate de dr. Laurenţia Militaru, s-a stabilit faptul că persoana în cauză a fost contact cu un membru al familiei, confirmat Covid-19 pozitiv în ziua precedentă, respectiv 17 aprilie, motiv pentru care i s-au prelevat probe biologice a doua zi, pe 18 aprilie, iar pe 19, rezultatele analizelor au confirmat  prezenţa COVID-19.

Dat fiind vârsta acesteia, 62 de ani, dar mai ales unele afecţiuni cronice – diabet zaharat, cardiopatie ischemică, hipertensiune arterială şi alte afecţiuni endocrine, pacienta a fost transferată în data de 20 aprilie la Spitalul Municipal Medgidia din judeţul Constanţa, iar în data de 21 apriliela Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei” Constanţa.

Cu toate eforturile echipei medicale de la Secţia ATI a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei” Constanţa, decesul pacientei a fost înregistrat în data de 29 aprilie.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*