Trei elevi de la prestigiosul liceu „Grigore Moisil“, felicitați de conducerea Consiliului Județean Tulcea

Trei elevi de la prestigiosul liceu „Grigore Moisil“, felicitați de conducerea Consiliului Județean Tulcea. FOTO: CJ Tulcea

Iris Alexandra Vavilov, Nicolas Iulian Paraschiv și Cristiana Elena Petre, elevi ai Liceului Teoretic „Grigore Moisil“, alături de dr. ing. prof. Anișoara Ivanov, cadru didactic în cadrul aceleiași unități de învățământ, s-au întâlnit marți, 13 iunie, cu Dumitru Mergeani, administratorul public al județului Tulcea, pentru a discuta despre cele mai importante proiecte gândite recent de tinerii tulceni pentru promovarea surselor alternative de energie.

Mai exact, tinerii elevi au vorbit despre o barcă ce utilizează propulsie fotovoltaică, care are și un grad crescut de silențiozitate (pentru a nu perturba habitatele), dar și despre o casă ecologică, denumită de Iris Vavilov drept „casa viitorului“, care utilizează panouri solare transparente, panouri solare cu celule cu puncte cuantice, vopsea fotovoltaică, eoliene, cărămizi acumulatori, energie rezultată din apa de ploaie.

„Avansul tehnologic ne aduce mai aproape de un viitor în care gazele nocive din atmosferă nu influențează clima. Deși costurile pentru un astfel de proiect par uriașe, majoritatea tehnologiilor sunt valabile deja pe piață la un preț accesibil, iar dacă am implementa astfel de proiecte în Delta Dunării, am reuși să motivăm oamenii să aleagă forme de energie sustenabilă și nivelul de poluare ar scădea considerabil“, spune Iris Alexandra Vavilov.

„Înțeleg că ați reușit să definitivați prototipul unei case independente din punct de vedere energetic, care poate să producă energia necesară pentru un an. Mă bucur că avem tineri atât de inventivi, atât de deschiși la minte și îmi place mult că noua generație se gândește foarte mult la viitor și se implică în protecția mediului pe termen lung. Voi sunteți mult mai conștienți decât eram noi pe vremea voastră de toate aceste problematici. Felicitări tuturor și mult succes pe mai departe! Suntem mândri de voi!“, a transmis, în cadrul întâlnirii, Dumitru Mergeani, administratorul public al județului Tulcea.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*