Trei clădiri din Babadag, primele imobile ce vor fi reabilitate cu finanțare din Programul național de consolidare a clădirilor cu risc seismic ridicat

Orașul Babadag. FOTO Facebook/Babadag pentru voi

Primele trei contracte cu finanțare din Programul național de consolidare a clădirilor cu risc seismic ridicat, în valoare totală de 53.043.390 lei, au fost semnate, a anunțat luni, 12 iunie, ministrul Dezvoltării, Cseke Attila.

Clădirile sunt din Babadag, județul Tulcea, și vizează reabilitarea și modernizarea liceului, a internatului, precum și a cantinei din oraș.

Ministerul Dezvoltării derulează Programul național de consolidare a clădirilor cu risc seismic ridicat, un program multianual început în anul 2022, de interes și utilitate publică. Pentru anul 2023, programul are un buget alocat de 200 de milioane de lei credite bugetare și 500 de milioane de lei credite de angajament. Finanțarea este de 100 la sută, iar ministerul nu cere cofinanțare nici de la locatari, nici de la autoritățile locale sau centrale.

Prin acest Program, Ministerul Dezvoltării a primit cereri de finanțare în valoare de 5,7 miliarde de lei pentru consolidarea seismică a 366 de clădiri și, până în prezent, sunt considerate eligibile pentru finanțare 145 de proiecte, în valoare de peste 3,27 miliarde de lei.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*