Transport ilegal de miei, descoperit de inspectorii ANSVSA în județul Tulcea

Transport ilegal de miei, descoperit de inspectorii ANSVSA în județul Tulcea. FOTO: Larah Vidotto, Pixabay

Inspectorii Autorității Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) au descoperit și sancționat primele cazuri de transport ilegal de animale și produse alimentare, în cadrul acțiunilor de control desfășurate înaintea Sărbătorilor Pascale.

Astfel, pe data de 3 aprilie, a fost identificat în trafic, în județul Tulcea, un transport ilegal de miei. În autovehicul se aflau 91 de miei, care nu prezentau elemente de identificare, iar 74 dintre ei erau însoțiți de documente sanitare veterinare.

Ca urmare a neregulilor generate de restul de animale, care nu prezentau elemente de identificare, ovinele în cauză au fost expediate într-o ferma de colectare, în vederea eutanasierii, iar cadavrele au fost dirijate către o unitate de incinerare, conform, prevederilor în vigoare. Transportatorul a fost amendat cu suma de 1.200 de lei.

Inspectorii sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor au deschis o anchetă și i-au identificat în județul Sibiu pe proprietarul mieilor și pe medicul veterinar de liberă practică, care a emis formularele de mișcare pentru transport în alte condiții decât cele prevăzute de legislația în vigoare. În urma controlului oficial, proprietarul a fost amendat cu suma de 1.500 de lei, în timp ce medicul veterinar a fost sancționat contravențional cu 12.000 de lei. În plus, DSVSA Sibiu va propune analiza activității acestuia în Comisia de Deontologie și Litigii din cadrul Colegiului Medicilor Veterinari.

ANSVSA face apel la toți transportatorii și medicii veterinari de liberă practică să respecte legislația în privința identificării și transportului animalelor. Inspectorii sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor au intensificat în aceasta perioada atât controalele în trafic, cât și pe cele în unitățile comerciale și nu vor tolera nicio abatere de la normele legislative.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*