Trageri cu muniție de război în poligonul Babadag: Restricții de circulație între Enisala și Sălcioara

Aplicație militară, programată în Poligonul Babadag

În poligonul Babadag, situat între localitățile tulcene Enisala și Sălcioara, pe DJ 222, se vor executa, între 06 și 09 iunie, 12 – 16 iunie, 19 – 23 iunie și 26 – 30 iunie, trageri cu muniție de război, ziua și noaptea.

Astfel, potrivit Consiliului Județean Tulcea, tragerile vor avea loc în mai multe perioade și intervale orare. Prima sesiune de trageri se va desfășura în intervalul 06 – 09 iunie, între orele 09.00 – 23.59, urmată de sesiuni în perioadele 12 – 16, 19 – 23 și 26 – 30 iunie, cu intervale orare specificate.

Pentru a asigura siguranța participanților și a populației din zonă, circulația pe DJ 222 între localitatea Enisala și localitatea Sălcioara va fi restricționată prin amplasarea a două bariere. Tragerile se vor desfășura fără întrerupere pe o durată de 60 de minute, urmate de pauze de 15 minute pentru decongestionarea traficului rutier.

În vederea respectării măsurilor de siguranță a tragerilor, pentru buna desfășurare a activităților în perioada și la intervalele orare menționate, se recomandă să se folosească ca rută alternativă de circulație între localitatea Babadag și localitatea Sălcioara ruta: Babadag – DN 22 – Ceamurlia de Jos – Jurilovca – DJ 222 – Sălcioara (și retur).

În cazul apariției unor situații de urgență, este obligatoriu să se contacteze Centrul secundar de Pregătire pentru luptă Babadag, la numărul de telefon 0240/562805. Accesul în perimetrul poligonului va fi permis doar cu aprobarea șefului pazei poligonului. Ministerul Apărării Naționale atrage atenția că nerespectarea recomandărilor prezentate poate duce la consecințe grave, pentru care Unitatea Militară nu poate fi făcută responsabilă.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*